Gastcolumns

Gastcolumns

Het peukenperkje

Column
In winkelcentrum De Clomp, waar ik vaak kom, liggen enkele perkjes. Helaas groeit er bijna niets in de perkjes, ze zien er allemaal even kaal uit. Ik word verdrietig als ik zie hoe de hoeveelheid peuken en filters in die perkjes steeds verder toeneemt. Sigarettenfilters zijn namelijk echt heel schadelijk.
tekst en foto: Noks Nauta

Twee minuten stil

Gastcolumn
Wanneer ik denk aan twee minuten stil, dan denk ik aan de tijd dat mijn vader als oud-KNIL militair worstelde met de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Na zijn terugkeer vanuit Nederlands-Indië heeft hij gewoond in de Catharinus Stomplaan in Zeist.
tekst en foto: Léon Algra

Licht of donker?

Column
“Mam, we fietsen weer door het bos naar school!”, zei mijn dochter enthousiast vorige week. Nou wat heerlijk denk ik, door de natuur en dat is ook nog een kortere route van Austerlitz naar het OLZ. Tot ineens de straatverlichting uitging: toch echt nog erg donker!
tekst: Janneke Schuurman; foto: Pixabay

Een verticale groene tuin voor de nieuwbouw V&D

Gastcolumn
Groene (verticale) tuinen en bomen in het centrum van Zeist zijn belangrijk: ze zorgen voor verkoeling in de zomer, houden het regenwater langer vast en het ziet er ook nog aantrekkelijk uit. In de gemeenteraad is een motie aangenomen die oproept om bij de nieuwbouw op het V&D-terrein groene gevels toe te passen.
tekst: Annemiek Verstappen

Open brief Stichting Gezond Water

Oproep
Stichting Gezond Water stuurde een open brief aan de Zeister gemeenteraad: "Sportvissen is de grootste maar ook de onnodigste bron van lood in het water. Voor alle visgewichten van lood zijn er alternatieven die niet giftig zijn. Lood is ook giftig voor de mens en hoopt zich op in de voedselketen in het water."
tekst: Ton de Jonge

Annemiek bespaart!

Column
Annemiek geeft bespaartips: "Doordat de flat van het aardgas afgehaald werd moest ik op inductie gaan koken. Ook ik had al veel verhalen gehoord van de voor- en vooral de nadelen. Mijn ervaring is dat het echt niets uitmaakt. Mijn eten verbrandt net zo hard als de pit te hoog staat."
tekst en foto: Annemiek Verstappen

Zeistermagazine 20 jaar

Gastcolumn
Het Zeistermagazine bestaat 20 jaar. Ik wil jullie daarmee hartelijk feliciteren! Door de verhalen, columns en enquêtes houden jullie een spiegel voor, aan de samenleving en aan de lokale politiek. Dat heeft zijn waarde voor de lokale democratie en is daarmee van maatschappelijke betekenis.
tekst: Koos Janssen; foto: Willem Jan Ritman

5 jaar eetcafé Ouwekamp

Gastcolumn
Wij Austerlitzers hebben het weer geflikt! Tijdens een feestelijke receptie voor alle Austerlitzers ontving wethouder Angèle Welting het eerste stripverhaal over het ontstaan van Ouwekamp. Volgende week valt de strip bij alle Austerlitzers op de deurmat. Want Ouwekamp bestaat voor en door Austerlitzers.
tekst: Lidia van den Eijnde; illustratie: Tom van Wanrooy

We move to grow

Gastcolumn
Vanaf 1 mei wonen John en Odilia Hortensius in een camper. Ze hebben hun huis in de Hortensialaan in Zeist verkocht om voor onbepaalde tijd op reis te gaan, met hun twee kinderen. Met als doel: het vinden van een nieuw thuis.
tekst: John en Odilia Hortensius; foto’s: Mel Boas

Stop de 4e route!

Oproep
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil een vierde aanvliegroute voor passagiers- en vrachttoestellen over de provincie Utrecht en Gelderland richting Schiphol aanleggen. Met deze luchtruimherziening kan er een lage aanvliegroute precies boven Zeist gaan lopen.
tekst: Jolet Jung-Moolenaar 

Pages