Koningin Máxima ontvangt wens voor meer muziek in de klas

16 mei 2021
tekst: Dieuwertje van Ravenswaaij; foto: Set Vexy / Méér Muziek in de Klas

Afgelopen dinsdag 11 mei maakte erevoorzitter van Stichting Méér muziek in de Klas, Koningin Máxima, een tour door Nederland naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas. Nieuwe initiatieven en muziek-akkoorden om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisscholen op te nemen, werden hier gepresenteerd. Koningin Máxima werd hartelijk ontvangen en getrakteerd op een leuk en afwisselend programma in het openluchttheater Cabrio in Soest. Een van de sprekers was directeur Ella Prins van de Julianaschool in Bilthoven. Zij sprak daar namens alle leerlingen van basisscholen in De Bilt en Zeist.

Ella is al jarenlang een warm pleitbezorgster van muziek op haar school: “muziek hoort erbij”. Alle 500 kinderen op haar school krijgen gedurende hun hele schooltijd meerdere instrumentale lessen aangeboden en daarmee is de school een voorbeeld voor heel veel andere scholen.

Hartenwens
Zo ontstond samen met KunstenHuis De Bilt-Zeist het plan om tot een cultuurakkoord te komen met alle basisscholen in gemeenten De Bilt en Zeist. In dit akkoord worden afspraken gemaakt over muzieklessen op de scholen. Zeker in tijden van corona dreigen de kunstlessen wel eens van het rooster te vallen. Met het akkoord worden scholen gestimuleerd om het belang van kunst- en cultuureducatie te onderschrijven, zodat het daarmee voor alle kinderen een vanzelfsprekendheid wordt op de scholen.

Kinderburgemeester
Deze hartenwens mocht Ella delen met Koningin Máxima. “Samen een liedje zingen en spelen geeft verbinding,” sprak Ella Koningin Máxima toe. “Mede dankzij u gaan Zeist en de Bilt zeker op 1 juli het muziekakkoord ondertekenen.” sprak ze verder. Waarop vervolgens beide kinderburgemeesters Sebastian van Dijk (Zeist) en Carmen Braak (De Bilt) namens alle kinderen uit Zeist en de Bilt hun handtekening zetten voor Méér Muziek in Zeist en De Bilt.

Koningin
Op maandag 17 mei wordt onze Koningin 50 jaar, aanleiding voor de ‘50dagenmuziek’ tour van Stichting Meer muziek in de Klas’. Méér Muziek in de Klas voert 50 dagen campagne, voor de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima, om aandacht te vragen voor meer muziekonderwijs op basisscholen.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.