Elke dag even langs

1 juli 2019
tekst en foto: Maartje Simons

Meneer Schilders woont in de Oosterborch, een mooie groene plek in Zeist en direct naast de Looborch, ook van Zorggroep Charim. Zijn vrouw woont sinds een half jaar in Bovenwegen, een fijne plek in de buurt zodat hij nog makkelijker dagelijks naar haar toe kan. Van het Mantelzorgcompliment zijn ze vorig jaar samen uit eten gegaan bij het Jagershuys.  “Fijn dat we dat samen kunnen doen omdat er vanuit de gemeente aandacht voor is.”

Meneer Schilders is positief ingesteld ondanks de zorgen die hij óók heeft voor zijn vrouw met Parkinson. Hoe blijft u zo positief? “Dat zit ook wel in me, maar het is vooral mijn vrouw die positief blijft.” Vertelt hij. “En dat helpt mij weer. We hebben aardig wat meegemaakt samen en natuurlijk zie ik dat ze achteruit gaat en steeds minder kan. Toch blijf ik genieten van de dingen die wél kunnen. Zo zijn we vorig jaar nog naar de Efteling geweest met onze kinderen en kleinkinderen. Mijn vrouw heeft aardig wat zorg nodig dus toen ben ik op zoek gegaan naar iemand die met ons mee kon gaan en haar de zorg kon geven die ze nodig heeft. Dat is uiteindelijk gelukt waardoor we met het hele gezin nog een prachtig weekend hebben gehad.” Hij lacht tevreden. “Dat het dit jaar weer een stukje slechter met haar gaat, daar probeer ik me bij neer te leggen. Voor mijn vrouw is het ook zeker geen reden om niets te doen, ze is nu op zoek naar iets wat wél nog binnen haar mogelijkheden ligt. Bijvoorbeeld om mee te gaan met één van de vakanties van de Zonnebloem, zoals een boottocht.”

Een andere tip die hij deelt is: zorg goed voor jezelf! “Blijf dingen doen, ga er op uit. Zo ben ik regelmatig te vinden op de golfbaan en dat doet me echt goed.” En met enige trots zegt hij ook dat hij nu zelf voor een schoon en opgeruimd huis zorgt!

Bent u ook mantelzorger?

Zorgt u ook voor iemand die in Zeist woont? Dan kunt u tussen 1 juni en 1 december het Mantelzorgcompliment bij het Steunpunt Mantelzorg aanvragen. Het Mantelzorgcompliment is een tegoedbon met diverse bestedingsmogelijkheden, die tot en met 28 februari 2020 kan worden besteed. Ga naar de website voor het aanvragen ervan en meer informatie: mantelzorgzeist.nl.

Volgende column: Veteraan in twee minuten

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.