Ouderen

Vitaliteitsvakantie voor actieve senioren

Advertentie
De Zeister Holistisch Leefstijlcoaches verpleegkundige Helen van Mourik en fysiotherapeute Boke Dekker, beide verbonden aan de Loopgroep Zeist, organiseren een vitaliteitsvakantie voor actieve ouderen in Oosterhout. Het programma is geïnspireerd op de 'Blue Zones': gezond honderd worden.
tekst: Boke Dekker en Helen van Mourik

75+ huisbezoek

Artikel
75-plussers in de gemeente Zeist kunnen zich aanmelden voor een huisbezoek. “Hoe gaat het met u? Waaraan heeft u behoefte? Waarvan wordt u gelukkig?”, zijn thema’s die tijdens het bezoek aan de orde komen. Eva (89 jaar) kwam dankzij het huisbezoek in contact met de Goed Gesprekgroep.
tekst: Jeske Goedhart; foto: Frank Reppold via Pixabay

Lancering Gouden Koets 2.0

Column
Deze morgen is de lancering van de nieuwe Gouden Koets in het Binnenbos. De welvingen van de Gouden Koets komen door het rode doek met het lint heen, en er zijn mensen die daar opgewonden van raken. Wethouder Laura Hoogstraten roemt de passie van de vrijwillige chauffeurs.
tekst: Arend Postma; foto’s: Dick Jeukens

Nou mevrouwtje

Aankondiging
De voorstelling Nou mevrouwtje, gepresenteerd door artOloco in samenwerking met Kunstenhuis Idea, legt onbedoelde betutteling van ouderen bloot. Met alle goede intenties worden ouderen vaak betutteld, zowel door professionals als door hun kinderen. Op zaterdag 6 april te zien in Theater De Egeling.
tekst: Rosa Lommen

Gezocht: voorzitter Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ)

Oproep
De Algemene Senioren Vereniging Zeist is de vereniging voor mensen vanaf 50 jaar in Zeist en omstreken. De ASZ, opgericht in 2013, telt nu ruim 1800 leden waaronder meer dan 100 vrijwilligers. Door het aftreden van de huidige voorzitter in het voorjaar van 2024 ontstaat er een vacature voor een nieuwe voorzitter (m/v).
tekst en foto: Han Willems

Open middag Hospice

Aankondiging
Op de Internationale dag van de palliatieve zorg, zaterdag 8 oktober, opent hospice Heuvelrug zijn deuren. U bent welkom voor een lezing en een rondleiding en u krijgt informatie over zorg, begeleiding en vrijwilligerswerk.
tekst en foto: Nicole Hopster

Samen op pad

Aankondiging
September is Wereld Alzheimer maand, met dit jaar als thema Samen op Pad. De Regio Zeist en omstreken van Alzheimer Nederland organiseert diverse activiteiten, zoals bewegen op muziek, film, kunst en cultuur voor mensen met een vorm van dementie en iedereen om hen heen. 
tekst: Ina van Ravenswaaij

ASZ speelt: “Zoete melk met Brokken”

Aankondiging
Op zaterdagavond 7 mei en zondagmiddag 8 mei spelen senioren van de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) in het Torenlaan Theater de tragikomedie: “Zoete melk met brokken” van de auteur Jacques Vriens, onder de regie van Frans van Bussel. Een geestige en naar het einde toe ontroerende komedie.
tekst en foto: Frans de Haas

Adoptie-opa

Column
Op een dag vindt Brugt Warnar een kaartje in de bus van de leerlingen van groep 7 van de Comeniusschool. Hij stuurt een kaartje terug. Dit is het begin van een bijzondere band tussen de klas en de 'adoptie-opa', die nu al een jaar duurt.
tekst: Brugt Warnar; foto's: Maartje van Aalst

Pages