Deel uw herinneringen met de jeugd!

25 augustus 2021
tekst: Minke Zegveld; foto’s: Minke Zegveld / Rieteke van Laar

Bent u een oudere vol met levensvreugde? Iemand met een schat aan ervaring en verhalen over vroeger? Dan is het fijn als u hiervoor een luisterend oor heeft. Een enthousiaste jongere die oprecht geïnteresseerd is in uw verhalen. Stichting Jord maakt deze waardevolle verbinding tussen jong en oud. Zij verlichten een (kleiner of juist groot) gevoel van eenzaamheid onder ouderen. Tegelijkertijd worden er betekenisvolle bijbanen gecreëerd voor jongeren in het sociale domein. Een win-winsituatie dus!

Oprechte aandacht voor elkaar
Bij Stichting Jord wachten professioneel opgeleide jongeren op uw verhalen en ervaringen over de goede oude tijd. Zij komen graag bij u langs voor een praatje. Dit praatje vindt plaats tijdens een wandeling, het spelen van een spelletje of gewoon tijdens het drinken van een kopje koffie. Als u het leuk vindt kunt u zelfs samen een ijsje gaan halen. Dit doet aandachtschenker Xander ook regelmatig met mevrouw Dijkstra. Hij weet ondertussen dat haar favoriete ijssmaak citroen is! In het wekelijkse aandachtsmoment is er dus oprechte aandacht voor elkaar.

Een waardevolle ontmoeting
De jongeren werken bij Stichting Jord omdat ze het écht leuk vinden. Aandachtschenker Floortje: ‘’Ik vind het hartstikke leuk om de verhalen te horen die andere mensen te vertellen hebben.’’ Uzelf draagt daarom hiermee niet alleen bij aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van jongeren. U creëert ook een gezellige en betekenisvolle ontmoeting tussen verschillende generaties. Zo gaat de heer Van Meggelen altijd wandelen met aandachtschenker Hanne: ‘’Het is zo fijn om met iemand te kunnen praten terwijl je lekker in de buitenlucht bent.’’

Aandacht is voor iedereen
Deze warme aandacht wordt graag geschonken en is geheel kosteloos. Dat is mogelijk, omdat Stichting Jord financieel gesteund wordt door particulieren, bedrijven, stichtingen en de overheid. Aandacht is voor iedereen, vindt Jord. Stichting Jord biedt één uur aandacht per week. Vindt u het leuk om vaker een Jord-jongere over de vloer te krijgen? Dan kunt u, op basis van beschikbaarheid, extra aandachtsuren bij ons inkopen.

Een gezellig moment is nooit ver weg
Wilt u meer weten over de jongeren van Stichting Jord? Kijk dan op www.jord.nl of bel naar 030 2020090. Het maakt voor de jongeren niet uit of u thuiswonend bent of in een woonzorgcentrum woont. Doordat Stichting Jord een lokaal initiatief is, zit er altijd een jongere bij u in de buurt. Wanneer mogen zij naar uw verhalen komen luisteren? Ze kijken er al naar uit!
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over ontmoeting tussen jong en oud:
Beter contact tussen generaties dankzij "Bruggen Bouwen!"

Meer over verhalen vertellen:
Wereldwijd Vertelcafé Zeist weer open

Volgende bijdrage:
Oud-burgemeester Rudi Boekhoven vertelt

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.