De laatste levensfase heeft haar eigen dilemma’s

27 augustus 2022
tekst: Robin Zuidam; foto: Paulien Kluver

Stichting Het Bezinningshuis organiseert op 15 september in Den Dolder in het kader van het project “Weet u wat u wilt?” een bijeenkomst over palliatieve zorg en het levenseinde.

Dat we op een gegeven moment overlijden is onvermijdelijk. Op sommige dingen, zoals de zorg in de laatste levensfase, kan men wél invloed hebben door er tijdig over na te denken en te praten. Hierover nadenken en praten met mensen in uw omgeving is belangrijk. Met uw naasten en uw huisarts. Om goed in gesprek te kunnen gaan, heeft u goede informatie nodig. Bij deze informatiebijeenkomst krijgt u die. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van een landelijk onderzoek door Amsterdam UMC en wordt gesubsidieerd door ZonMw.

De laatste levensfase heeft haar eigen bijzonderheden en dilemma’s. Oud worden, oud zijn, sterven en de dood. Ik vind het daarom belangrijk hieraan mee te werken”, aldus Margot Verkuylen (specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg). Margot Verkuylen zal samen met Robin Zuidam de presentatie van deze middag verzorgen.

Voor Robin Zuidam, voorzitter van Stichting Het Bezinningshuis, en projectleider, is het een voorrecht om samen met deze landelijk, bekende arts in gesprek te gaan met eenieder die geïnteresseerd is in het onderwerp of die er van dichtbij mee te maken heeft. Ook zal er een afgevaardigde zijn van Mantelzorg.nl, van de VPTZ (vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg), van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost-Utrecht en van diverse betrokken organisaties die iets kunnen betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven en hun naasten.

De bijeenkomst vindt plaats op 15 september 2022 tussen 15:00 en 17:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur) in Het Bezinningshuis aan de Vijverhof in Den Dolder. Deelname is gratis. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

U kunt zich via het contactformulier op de website van Stichting Het Bezinningshuis aanmelden: www.bezinningshuis.nl/contact, of telefonisch via: 085-0043088
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Het Bezinningshuis:
Afscheid nemen van het leven

Meer over stervensbegeleiding:
Loslaten

Volgende column:
Plastic zwerfvuil in Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.