Kunstroute Zeist in actie voor Oekraïne

4 december 2022
tekst en foto’s: Nel Barnier

Tijdens de Kunstroute in oktober hebben een aantal kunstenaars een werk ter beschikking gesteld voor de landelijke actie voor Oekraïne.

Speciale gast
Dit jaar was Ariadna Chabanyuk uit Oekraïne speciale gast bij de Kunstroute Zeist en onze inspiratie voor een veiling voor Oekraïne. Ariadna Chabanyuk is een kunstenares uit Kyiv en woont met haar zoontje van een jaar in Zeist, haar man en familie zijn nog in Oekraïne en hebben het zwaar in deze winter zonder elektriciteit en verwarming.

Haar werk heeft ze daar achter moeten laten, maar zij heeft haar passie hier weer snel opgepakt. Zij werkt met verschillende media als potlood, pastel, olieverf en virtuele computerprogramma’s. Ariadna is zeer veelzijdig en maakt naast illustraties voor boeken en spellen ook portretten, landschappen, bloemen, eigenlijk alles. 

Zij heeft in Zeist en omstreken al heel wat mensen blij gemaakt met een prachtig portret en het geld dat zij daarvoor krijgt gaat grotendeels naar haar familie in Oekraïne. Binnenkort hoopt zij met haar met haar digitale tekeningen voor kinderboeken en schoolboeken in de bibliotheek van Zeist te exposeren.

Haar werk is te bekijken op instagram.com/radachabanyuk of op behance.net/pupirka

Veiling
De deelnemende kunstenaars bepaalden zelf de minimale prijs waarop bezoekers konden bieden. Nadat de hoogstbiedenden het bedrag hadden overgemaakt naar Cultuur Zeist werden de kunstwerken overhandigd aan de kopers.

Vijf kunstenaars, Nel Barnier, Marianne de Boer, Aline Bos, Siona Snel hebben hun werk verkocht aan particulieren en het werk van Hans van der Vloed  is aangekocht door Quota International Zeist. Zij hebben zo tezamen € 800 opgehaald en dit bedrag is inmiddels overgemaakt naar giro 555.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de Kunstroute:
Kunstroute: veiling voor Oekraïne

Meer Oekraïners in Zeist:
Een gouden greep

Volgende artikel:
Start project Groene erven

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.