Kunstroute: veiling voor Oekraïne

24 september 2022
tekst: Nel Barnier

De eerste twee weekenden van oktober is weer de jaarlijkse Kunstroute Zeist. Op 1 en 2 oktober in Bosch en Duin, Den Dolder en Huis ter Heide en op 8 en 9 oktober in Austerlitz en Zeist. Kunstenaars openen hun atelier of expositieruimte deze dagen tussen 12.00 en 17.00 uur.

De Openingstentoonstelling, met van elke kunstenaar één werk, is het weekend van 1 en 2 oktober, beide dagen ook tussen 12.00 en 17.00 uur, in de Gehoorzaal, Vijverhof 1 in Den Dolder.

De deelname van de Oekraïense Ariadna Chabanyuk heeft de organisatie geïnspireerd tot een veiling voor Oekraïne. Een flink aantal kunstenaars heeft belangeloos een kunstwerk ter beschikking gesteld voor deze veiling. U kunt de werken op de website van de Kunstroute Zeist bekijken en bieden, of bij de kunstenaars zelf het werk zien en bieden. De gehele opbrengst gaat naar “Samen in actie voor Oekraïne” op giro 555.

Er is een flyer met de adressen en route voor beide weekenden. Deze flyers zullen op een aantal plaatsen in het centrum (Heger van de Berg, Bibliotheek Idea, Slot Zeist en Gemeente kantoor) en bij de kunstenaars zelf liggen. Kijk op de website voor een overzicht van de deelnemende kunstenaars. Als u op het getoonde kunstwerk klikt, krijgt u meer informatie over de kunstenaar en waar u de werken kunt zien.

U zult zien dat er een aantal plaatsen zijn waar meerdere deelnemers bij elkaar zitten, maar het is ook zeer de moeite waard om even een stukje om te fietsen en de verderaf gelegen kunstenaars te bezoeken. Wij wensen u veel kijkplezier.

www.kunstroutezeist.nl
Team Kunstroute Zeist: Frank, Nel, Rina en Siona
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Over de Kunstroute van vorig jaar:
Kijk! 20e Kunstroute Zeist opent kunstenaarsdeuren

Meer over kunst:
Kleuren die we al te lang niet gezien hebben

Volgende artikel:
Hoe sport Zeist?

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.