Jazzcafé Zeist in de Orangerie Slot Zeist

25 november 2022
tekst: Stichting JAW-Z
; foto: Sjahin During

Op zondag 11 december is er weer het Jazzcafé Zeist. Het Jazzcafé Zeist organiseert maandelijks mainstream jazz concerten (denk aan Ella Fitzgerald, Stan Getz, Oscar Peterson, etc.) in de splinternieuwe Orangerie van Slot Zeist. De concerten vinden plaats in informele sfeer en starten om 17:00 uur; zaal open vanaf 16:30 uur.

Op 11 december ontmoet meesterfluitist Mark Lotz de pianist Bert van den Brink en de bassist Frans van Geest. Er wordt jazz muziek gespeeld uit het ‘American Songbook’. Denk aan Cole Porter, George Gerschwin, Irving Berlin etc.

Jazzcafé Zeist is een informeel concert in een toplocatie (de net verbouwde orangerie). Er wordt goed geluisterd en de focus ligt totaal op de muziek, maar er wordt ook drinken en snacks geserveerd. Dit is alweer het zevende concert van ons Jazzcafé en ze worden steeds drukker bezocht. 

Over de artiesten
Lotz, Van Geest en Van den Brink zijn beiden musici die met een lange en kleurrijke carrière die met veel internationale artiesten samen hebben gewerkt: Van den Brink onder andere met Chet Baker, Dee Dee Bridgewater en Toots Thielemans en Lotz met onder andere Chris Potter, Don Byron en Dave Tronzo. Zowel Mark Lotz als Bert van den Brink zijn spelers die heel erg in het moment spelen, speels met verrassende uitingen van creativiteit, humor en heel grote oren. Beiden zijn Jazz On The Sofa 2021 artiesten, hebben een internationale solistencarrière (Lotz is bijvoorbeeld net terug van Israel)  en beiden ook verbonden aan de HKU in Utrecht. Van Geest is al jaren bassist van het Jazz Orkest van het Concertgebouw. Gedrieën maken ze mainstream jazz van grote klasse!

Praktische gegevens:
Zondag 11 december Jazzcafé Zeist in de Orangerie Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, Zeist
Start concert 17.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur, Euro 8,50
Tickets via: https://www.slotzeist.nl/agenda/jazzcafe-11-12-22

Mark Lotz - fluit
Bert van den Brink - piano
Frans van Geest - akoestische bass

https://www.lotzofmusic.com
https://bertvandenbrink.com

Jazzcafé Zeist  
Het Jazzcafé Zeist is een samenwerking is van het Slot Zeist met de Stichting JAW-Z (Jazz And World Music Zeist) en wordt mogelijk gemaakt met hulp van het Nationaal Podiumplan.
Iedere tweede zondag van de maand in Slot Zeist.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Mark organiseerde eerder:
Jazz uit Polen en Israel

Ook binnenkort in Slot Zeist:
Rembrandt en Hollandse streken

Volgende bijdrage:
Raadslid aan het woord: Petra Bakels

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.