Rembrandt en Hollandse streken

12 november 2022
tekst: Josine de Vries

Theater Slot Zeist is een intiem theater op de zolder van Slot Zeist. Van oktober tot en met april is er op vrijdagavonden een theatervoorstelling. Op vrijdag 16 december spelen Hans Visser en Irena Filippova “Rembrandt en Hollandse streken”: een indrukwekkende multimedia voorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse & Vlaamse Meesters.
Een reis in beelden en tijd langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst met muziek en teksten van Flairck-gitarist Hans Visser en accordeongigant Irena Filippova.

In Rembrandt en Hollandse Streken stappen Hans Visser & Irena Filippova in het dagelijks leven van de 17de eeuw. Toen de pest erbij hoorde, 1 op de 3 landgenoten een immigrant was en het drinkwater bier!
Met de schilderijen als decor gaan ze kijken bij de vrouwen van Vermeer, de Schutters van Frans Hals en spelen ze samen met de muzikanten van Judith Leyster in de kroegen van Jan Steen.

Hans Visser speelde in theaterproducties, in de band Flairck en met Georges Moustaki. Hij is een duo met de top- accordeoniste en zangeres Irena Filippova. Hans Visser won de Gouden giraffe voor het World Press Photo Concert en met Flairck won hij de ‘Zilveren Harp’ en 2 Edisons.

Irena Filippova speelde onder andere Puur Barbaars met het Internationaal Danstheater, ze was de spelende jukebox bij Top 2000 van Mathijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis, ze speelde bij Mes op Tafel van omroep Max en in diverse (solo)programma’s.

Rembrandt en Hollandse streken
Vrijdag 16 december 2022 / 20.00 uur
Door: Hans Visser en Irene Filippova

Bestel tickets via https://www.theaterslotzeist.nl/rembrandt-en-hollandse-streken-16-december-2022-20-00-uur/

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Meer over Theater Slot Zeist:
Theater Slot Zeist

Meer over Slot Zeist:
Afspraak

Volgende bijdrage:
"We durven beiden schaamteloos te zijn"

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.