jazz

Jazzcafé Zeist: Egle Petrosiute Trio

Aankondiging
Op zondag 9 juni speelt het Egle Petrosiute Trio in het Jazzcafé Zeist in de Orangerie van Slot Zeist. De charismatische Egle Petrosiute is een jonge jazz-zangeres die diep geworteld is in de jazz-traditie, maar ook moderne manieren van jazz-zang verkent. Haar frasering is speels, ze zingt altijd vanuit haar hart.
tekst: Henk Kraaijeveld

Tribute to Peter Herbolzheimer

Aankondiging
Op vrijdag 7 juni zal het Cultuurpodium Den Dolder een succesvol seizoen in de Maria Christinakerk in Den Dolder afsluiten met het eerste optreden in een reeks van het project ‘Tribute to Peter Herbolzheimer’ van de West Coast Big Band, met als solisten Maarten Combrink (trombone) en John Ruocco (saxofoon/klarinet).
tekst: Johan Ehrlich

Chopin meets the Blues

Aankondiging
Het Cultuurpodium Den Dolder presenteert op vrijdagavond 16 februari het bijzondere programma “Chopin meets the Blues”, dat uitgevoerd zal gaan worden door pianist Peter Beets en contrabassist Marius Beets, in de Maria Christinakerk in Den Dolder.
tekst: Johan Ehrlich

Jazzcafé Zeist: Hanna Marieke & Benjamin Agnarsson

Aankondiging
Op zondag 14 januari spelen Hanna Marieke & Benjamin Agnarsson in het Jazzcafé Zeist in de Orangerie van Slot Zeist. Traditionele jazz benaderen ze als verhalen: elke compositie heeft een eigen sfeer en elke solo is een reis van hoog naar laag, van introspectief naar expressief.
tekst: Manon Nijenhuis; foto: H.M. Govert

Funny House Jazzband

Aankondiging
Op zondagmiddag 14 januari 2024 speelt bij Jazz Club Zeist in het Torenlaan Theater: de Funny House Jazzband. The Funny House Jazzband is een lekker swingend dixielandorkest met karakteristieke sound: van meeslepende ballads tot opzwepende swing, om naar te luisteren, mee te swingen en mee te lachen.
tekst: Hans van Oosterhoudt

Jazz on the Sofa

Aankondiging
Het meest betoverende muziekfestival van Zeist staat weer voor de deur: Jazz on the Sofa, een Jazzfestival in en rond Slot Zeist met concerten in een intieme kamermuziek-setting. Dit jaar vindt Jazz on the Sofa plaats op zondag 12 november op zes locaties die allemaal op loopafstand van elkaar liggen.
tekst: Mark Lotz

The spirit of India

Aankondiging
Zaterdag 7 oktober geeft zangeres en activiste Nimisha Shankar uit Mumbai in Molen de Ster in Utrecht een solo-optreden met Indiase klassieke muziek, gevolgd door een concert van Mandala Tribe, met hun karakteristieke crossover van elektronica en Zuid-Indiase muziek.
tekst: Stichting Jazz And World Music Zeist

Jimmy Rosenberg: Gipsyjazz

Aankondiging
Jimmy Rosenberg is terug, en hoe! Het wonderkind van weleer geeft op zaterdag 26 augustus een solo-optreden in het Torenlaan Theater met Gipsyjazz, in de stijl van Django Reinhardt. “Jimmy Rosenberg is een fenomeen”, schreef JazzNu onlangs in een lovende recensie.
tekst: Henk ter Voorde; foto: Johan Lissens

Hotspot

Aankondiging
Vernieuwer Eric Vloeimans weet vier muziekgiganten te binden in een geweldige nieuwe formatie, opererend onder de naam HOTSPOT. Vanaf mei dit jaar worden de Nederlandse podia onveilig gemaakt, en de primeur is in het Beauforthuis op 5 mei aanstaande.
tekst: Peter Funcke; foto: Juan Carlos Villarroel

Pages