Jazzcafé Zeist: Lotz, Beets en Kappeyne

22 februari 2024
tekst:
Manon Nijenhuis; foto: Krijn van Noordwijk

Op zondag 10 maart is er weer een Jazzcafé Zeist in de Orangerie van Slot Zeist. De ervaren jazzmusici Marius Beets en Mark Lotz ontmoeten dan de jonge pianist Floris Kappeyne. Mainstream jazz van topklasse!

Marius Beets en Mark Lotz zijn twee jazzmusici van een enorme staat van dienst. Twee unieke instrumentalisten met een geheel eigen stem. Zij werkten dan ook onder andere samen met Chris Potter, Don Byron, Sam Most, Houston Pearson, Dave Tronzo, David Liebman, Jeff Hamilton of onze eigen 'grand dame' Rita Reys. 

Zij ontmoeten in dit concert de jonge Amsterdamse pianist Floris Kappeyne met een background in jazz als ook klassieke muziek die tegenwoordig veel opzien baart op de Nederlandse jazzscene. Mainstream jazz van topklasse.

Mark Lotz - fluit
Floris Kappeyne - piano
Marius Beets - bass

Jazzcafé Zeist
Zondag 10 Maart 2024 | 17:00 - 19:00
Oranjerie Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, Zeist
Tickets: https://www.slotzeist.nl/agenda/jazzcafe-zeist-met-marius-beets-mark-lotz-floris-kappeyne

Dit concert is gecureerd door de Zeister vocaliste Manon Nijenhuis. De volgende concerten in 2024 zullen worden ingevuld door de Utrechtse vocalist Henk Kraaijeveld.

Het Jazzcafé Zeist is een samenwerking van de Stichting Jazz And World Music Zeist (JAW-Z) met Slot Zeist. De concerten in de mainstream jazz binnen het American Songbook repertoire (denk aan Ella Fitzgerald, Stan Getz, Oscar Peterson) vinden plaats in de splinternieuwe Orangerie van Slot Zeist (Zinzendorflaan 1). Het zijn concerten in een kamermuzikale setting in trio formaat zonder slagwerk. 
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Mark Lotz:
Interview: Mark Alban Lotz

Ook in Slot Zeist:
Het Meisje van Vermeer en meer

Volgende column:
Een potje Boem-is-ho op de Slotlaan

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.