Jazzcafé - Ronald Douglas Trio

23 september 2023
tekst: Mark Lotz; foto’s: Ronald Douglas

Op zondag 8 oktober is er weer een Jazzcafé Zeist. In de Orangerie van Slot Zeist treedt dan om 17 uur het Ronald Douglas Trio op.

Ronald Douglas heeft een soepele benadering van teksten en improvisatie en wint als eerste Europeaan een Worldwide Online Jazzvocal Competitie in 2006 in Amerika. Hij was de zanger van het Timeless Orchestra en heeft opgetreden met het Metropole Orkest, Skymasters, Ricciotti Ensemble en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij werkte onder andere met Rob Pronk, Jerry van Rooyen, John Clayton jr., Rita Reys en Mark Murphy.
 
Ronald Douglas - zang
Rob van Bavel - piano
Kasper Kalf -bass
 
Dit concert is gecureerd door Deborah J. Carter. De volgende concerten in 2024 zullen worden ingevuld door de Utrechtse vocalist Henk Kraaijeveld. Het jazzcafé Zeist is een samenwerking van de Stichting Jazz And World Music Zeist (JAW-Z) met Slot Zeist, met medewerking van het Nationaal Podiumplan. De concerten in de mainstream jazz binnen het American Songbook repertoire (denk aan Ella Fitzgerald, Stan Getz, Oscar Peterson) vinden plaats in de splinternieuwe Orangerie van Slot Zeist (Zinzendorflaan 1). Het zijn concerten in een kamermuzikale setting in trio formaat zonder slagwerk.

Zondag 8 Oktober, 17 uur
Orangerie van het Slot Zeist, Zinzendorflaan 1
Euro 10,-
Tickets: https://www.slotzeist.nl/agenda/jazzcafe-ronald-douglas-trio

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Deborah J. Carter:
Deborah J. Carter curator van het Jazzcafé Zeist

Meer jazz binnenkort:
The Spirit of India

Volgende artikel:
Het paarse goud

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.