Harold & Hamid

4 november 2021
tekst: Beauforthuis; foto: Maarten Mooijman

Hoewel Harold K uit de heuvels van Limburg komt en Hamid Reza Behzadian uit het verre Iran, bracht de muziek hen vrij makkelijk bijeen. Op vrijdag 26 november staan ze samen op het podium in het Beauforthuis in Austerlitz.

Harold maakte naam als singer/songwriter die, hoewel hij vaak in het Limburgs zingt, de provincie ontsteeg.
Hamid verliet zijn vaderland, maar nam de klank daarvan mee, die hij verrijkte met Amerikaanse blues en later ook Indiase muziek. Samen brengen ze nu een muziekvoorstelling met poëzie (Roemi, Pessoa, Rilke), blues, voordracht en liedjes. Hamids mondharmonica en slidegitaar combineren wonderwel met het down to earth gevoel van Harold.

Tussen maart en mei 2020 droeg liedjesmaker Harold K vanuit zijn thuisstudio De Arkvaarders voor, een zinderende en zinnelijke roman van de Belgische schrijfster Anne Provoost. In 51 episodes maakte een groep trouwe luisteraars kennis met de lotgevallen van Re Jana en haar familie. De laatste episode werd hij vergezeld door zijn muzikale vriend Hamid Reza Behzadian. Poëzie, blues en voordracht vloeiden samen in de kleine twintig minuten dat ze (online) live waren. Samen maakten ze vervolgens een muziekvoorstelling geïnspireerd op stukken van de dichters Roemi, Pessoa en Rilke.

Hamid Reza Behzadian groeide op met de klanken van de Perzische muziek om zich heen en verdiepte zich later op slide gitaar en mondharmonica in blues. Met zijn typische partijen en rauwe spel neemt Hamid ons mee op een muzikale reis van oost naar west.

Harold K bezingt met karaktervolle stem zijn grote liefde voor het kleine leven. In 2017 bereikte hij de finale van Mooie Noten Amsterdam en hij won in 2018 de Jo Erens Priès voor betekenisvolle livemuziek.

 

Vrijdag 26 november 2021, 20:15 uur, Beauforthuis Austerlitz

€ 17,50 / 12,50 / 25 / 50 incl. drankje

Koop hier je kaartjes: https://tickets.beauforthuis.nl/nl-NL/Show/Details/6253

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.