Dromenland

6 maart 2021
tekst: Marcel Leenders; afbeelding: Biljana Jovanovic via Pixabay

In mijn dromen is het virus gelukkig nog niet uitgebroken en hoef ik dan ook geen mondkapje te dragen, of voldoende afstand te bewaren. Ik ben het afgelopen jaar in mijn slaap tenminste nog niemand tegengekomen die dit wel doet.

Wat dat betreft is het leven in dromenland toch wel een stuk aangenamer en vrijer dan het normale leven. Soms lijkt het leven in mijn dromen zelfs meer op het leven voor Corona dan het echte leven zelf. Al denk ik dat het ook scheelt dat er blijkbaar geen kranten bestaan in dromenland, zodat het nieuws en alle ellende een beetje aan mij voorbij gaan. Van het RIVM hebben ze hier bijvoorbeeld nog nooit gehoord.

Dus in plaats van te mokken en te zeuren om al die vervelende maatregelen, zoals bijvoorbeeld dat ik tijdens de  lock-down ’s avonds na negen uur niet meer naar buiten mag en verveeld uitkijk op een verlaten Slotlaan, ga ik liever een uurtje of wat vroeger naar bed en stort mij in allerlei avonturen in de belevingswereld van mijn dromen die onmogelijk zijn in de echte wereld.

Alleen gisteravond is mij dit niet zo bevallen. Want in een angstige nachtmerrie, wanneer ze weer eens achter je aanzitten en je van alle kanten bedreigen, zou je jezelf het liefst in plaats van te vluchten willen omdraaien. Je vinger bestraffend en waarschuwend naar hen opsteken, en zeggen ‘Hee, doe ff normaal met dit virus en hou alsjeblieft een beetje afstand!!   

 

Marcel schreef eerder:
Spookbussen
Meer over dromen:
Van droom naar werkelijkheid!
Volgende bijdrage:
Goed voor jezelf zorgen!

 

Bijdrage: 
Column: 

Reacties

Lol, ik word altijd wakker wanneer het eng wordt omdat ik dan ga praten en mijn eigen stem hoor :P

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.