A True Steely Dan Experience in het Beauforthuis

13 juni 2024
tekst en foto's: Eline Weusten

Aanstaande zondag 16 juni keert de Steely Dan tribute band Steely Fan na een aantal jaar eindelijk terug in het Beauforthuis in Austerlitz, waar ze eerder al meerdere volledig uitverkochte en zeer succesvolle optredens hebben gegeven.

De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren-70 de grootste populariteit met nummers als Rikki Don't Lose That Number, Kid Charlemagne en Babylon Sisters. De harmonieën en jazzy, poppy soulgrooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. Je kunt wel zeggen dat Steely Dan het huidige muzieklandschap flink heeft beïnvloed. 

De formatie van muzikale genieën Donald Fagen en Walter Becker tourt nog steeds, ondanks het overlijden van Walter Becker in 2017. Deze week zou Steely Dan zelfs optreden in de Gelredome in Arnhem als special guest bij de Long goodbye final tour van de Eagles, een van de andere great American bands. Helaas voor de fans, bleek dat optreden door privé-omstandigheden binnen de band niet door te kunnen gaan.

Maar niet getreurd: Steely Fan geeft je de mogelijkheid om heel dicht bij 'the real thing' te zijn. Zeker in de intieme setting van Het Beauforthuis. Grote hits van de albums Aja, The Royal Scam, Gaucho en Can't Buy a Thrill komen voorbij. En speciaal voor deze show wordt Donald Fagen’s succesvolle soloalbum The Nightfly integraal uitgevoerd voor de pauze.

Over Steely Fan:
Steely Fan staat inmiddels alweer 13 jaar regelmatig op de planken van poppodia, theaters en festivals. Oprichter en bassist Jost Stam “Je hebt uitstekende muzikanten nodig om deze muziek neer te zetten. Het heeft dan ook ruim een jaar gekost om twaalf bandleden bij elkaar te krijgen. Deze muziek is zo goed uitgedacht dat je er op het podium al je aandacht voor nodig hebt, maar het heeft wel ziel en de band heeft er enorm veel lol in. Dat krijg je echt mee als publiek”. Frontman en Donald Fagen sound-alike Arjen Spanninga:We krijgen dan ook vaak terug dat we de magie van Steely Dan weer tot leven weten te brengen”. 

Plezier met het repertoire staat voorop en de band neemt het publiek mee voor een 'True Steely Dan Experience'. "Steely Fan brengt het onnavolgbare Steely Dan adembenemend dichtbij". 

De laatste tickets zijn nog verkrijgbaar via: https://podium-beaufort.nl/evenement/2024-06-16-steely-fan/

Steely Fan
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
Zondag 16 juni 2024
Aanvang 16:30 uur
Entree 18,-
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Over een eerder optreden:
Steely Fan op herhaling in Beauforthuis

Meer over Steely Dan:
Gitaar als Wapen

Volgende artikel:
Voorjaarsconcert Zeister Mannenkoor

 

Reacties

Nou, de tickets zijn gekocht:)! Hier wil ik absoluut weer naar toe. Steely Fan kan zich met recht een tributeband noemen. Zij doen Donald Fagen en Walter Becker alle eer aan. Heel gaaf en heel veel zin in!

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.