geld

Blikjes rapen

Een leeg blikje cola ligt onder een struik, op de Slotlaan in Zeist

Column
Ik kijk uit het raam en zie in het perkje onder een Lindeboom op de Slotlaan een leeg blikje cola liggen. Het geld, het statiegeld in dit geval, ligt op straat. Eigenlijk zou ik nu meteen uit mijn luie stoel moeten komen. Maar dat gebeurt niet.
tekst en foto: Marcel Leenders

Geld ligt op straat

Column
Toen ik het lege bierblikje op de Jagersingel op straat zag liggen moest ik aan het programma “Geld Ligt Op Straat” van Veronica denken. Hoofdsponsor van “Geld ligt op Straat” was toentertijd de Financiële Raadgevers Associatie (FRA), gevestigd in een onopvallend kantoorgebouw op de hoek Montaubanstraat / Walkartweg.
tekst en foto: Arend Postma

Lokaal verknopen

Column
Straks is er in Zeist geen winkel meer over. Ik wil dat niet. Ik wil op m’n fietsje naar de (liefst autovrije) Slotlaan rijden en daar iets kopen bij een lokale winkelier, iemand die ik ken. Hoe help je je lokale ondernemer nou het best?
tekst en foto: Ronald Camstra

Schoolgaan en meedoen kosten geld: Stichting Leerkansen Zeist helpt

Artikel
Sinds kort gaan de kinderen in Zeist weer naar school. Voor kinderen in gezinnen met een minimuminkomen is de school vaak duur. Stichting Leerkansen Zeist (SLZ) biedt financiële hulp aan kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen.
tekst: Marijke de Bruijn; foto: Pixabay