wandelen

Buitenplaats Molenbosch

Column
Vanuit ons huis aan de Prinses Marijkelaan, rijden wij met de auto dagelijks naar het Molenbosch. Het Molenbosch is een waar vogelparadijs, en wat ruikt het er lekker. Als ik geluk heb zie en hoor ik hier vogelsoorten die je niet alle dagen ziet.
tekst en foto’s: Arnie Della Rosa

Avondvierdaagse

Fotoblog
De avondvierdaagse is een traditie die al vele decennia bestaat. In lange slierten slingeren leerlingen van basisscholen zich door en om Zeist. Fotograaf Peter van Haastrecht trok er op uit om de wandelaars op foto vast te leggen. Bekijk de hele serie van 10 foto's hier.
foto's: Peter van Haastrecht

Landgoed Huis De Breul

Column
Tijdens mijn wandelingen door de Stichtse Lustwarande kom ik langs de prachtigste buitenplaatsen en landgoederen. Ik vertel iedere wandeling iets over de geschiedenis van de plekken waar wij lopen, maar ook wat ik daar persoonlijk heb meegemaakt. Nummer 1: Landgoed Huis De Breul.
tekst en foto's: Arnie Della Rosa

Carolina Reaper

Column
Bij de Slotlaan steek ik over naar de Weeshuislaan, een parallelweg van Belcour waar bedrijven als een fotostudio en kledingreparatie zitten. Op de fiets rijd je er zo voorbij, maar wandelend zie je meer. Zodoende valt mijn oog op AMMA, een onopvallend afhaalgebeuren met een Sri Lankaanse keuken. ‘Hoe heter hoe beter’?
tekst en foto: Arend Postma

Afscheid van de Burgemeester

Column
Binnenkort is het afscheid van de, voor degenen die hem daadwerkelijk kennen, gewaardeerde, vriendelijke en competente burgemeester. Toen ik op een zondag uit het raam keek zag ik hem lopen, samen met zijn vrouw. Ik had hen daar al vaker gezien op de Slotlaan, maar nu was het op de een of andere manier anders.
tekst: Marcel Leenders; foto: Marnix Schmidt

Ze

Column
Dagelijks laat ik onze hond uit in het Panbos. Op een ochtend op de terugweg naar het parkeerterrein, zag ik dat een mevrouw iets neergooide bij het informatiebord bij de ingang van het bos.
tekst en foto’s: Erwin Hagen

Zwerfvuil maken is geen kunst. Zwerfvuil opruimen is dat wel!

Oproep
HelemaalGroen is er voor iedereen die wil helpen het zwerfvuil in de wereld te verminderen. In de gratis app is zichtbaar waar zwerfvuil is opgeruimd. HelemaalGroen brengt je in beweging en je houdt je omgeving schoon. In Zeist zijn al 11 deelnemers!
tekst: Jaap de Boer

Pages