Taxatiemiddag oude boeken

22 juli 2023
tekst: Arie Molendijk

Op vrijdag 4 augustus vindt er een taxatiemiddag plaats in de Orangerie van Slot Zeist. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: "De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto's, telefoon of per e-mail."

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. "U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief."

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in de Orangerie, Zinzendorflaan 1 op vrijdag 4 augustus van 14.00 tot 16.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer informatie en andere locaties: www.molendijkboeken.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over boekenverzamelaars:
Mannen met een linnen tasje

Meer oude boeken:
Loe de Jong

Volgende column:
Niets is wat het lijkt

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.