Stem op Kees Linnenbank!

13 november 2022
tekst: Arend Postma

Kees Linnenbank is genomineerd voor de Zeister vrijwilligersprijs 2022. Hij is als fotograaf al vanaf het begin bij het Zeistermagazine betrokken, al bijna twintig jaar. Voor het Zeistermagazine, dat geheel op vrijwilligers draait, reden om hem voor één keer in de schijnwerpers te zetten.

Zijn rol? Enerzijds om columnisten te ondersteunen met foto’s, en aan de andere kant heeft hij zijn eigen rubriek, de ‘Foto van de maand’.

Bescheidenheid en een soort onzichtbaarheid maken hem opvallend. In weer en wind, op zijn fiets, altijd onderweg naar een verzoek, project of afspraak - ‘nee’ bestaat nauwelijks.

Kees z’n oeuvre is indrukwekkend, niet alleen als fotograaf maar zeker ook als filmer. Als je 25 jaar als vrijwilliger bij Slotstad RTV reportages maakt, dan zijn dat heel veel uren en een complete generatie - die impact zal nog meerdere generaties merkbaar zijn.

Dan zijn er de twee films, de docudrama’s ‘Walkart’ en ‘Het Langebroeck’. De laatste gaat over het ontstaan van de Langbroekerwetering. Ik ben persoonlijk getuige geweest van hoe hij in al zijn gedrevenheid alle betrokken partijen als acteurs, figuranten, componisten, hoogleraren en erfgenamen tot vrijwillige medewerking wist te overtuigen.

Kees wordt gedreven door met zijn kwaliteiten van filmen en fotograferen de activiteiten van vrijwilligers onder de aandacht van de mensen te brengen – een mooie missie.

Tussen 14 en 28 november is er de gelegenheid een stem op Kees voor de Zeister vrijwilligersprijs 2022 uit te brengen. Stemmen kan hier: https://vrijwilligerscentralezeist.mett.nl/Beheer/Formulierenmodule/2071397.aspx

Een overzicht van alle kandidaten vind je hier: https://www.vrijwilligerscentralezeist.nl/ons-aanbod/zeister-vrijwilligersprijzen/genomineerden+2022/default.aspx 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Over zijn eerste film:
HET LANGEBROECK

Over zijn tweede film:
Première "WALKART"

Volgende bijdrage:
De mooiste foto van: Suresh Chadda

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.