Op naar je eerste 5 of 10 kilometer!

27 augustus 2021
tekst en foto’s: Henri van de Flier

Loopgroep Road Runners Zeist start woensdag 22 september 2021 met een hardloopclinic voor beginnende lopers. Heb je al enige ervaring, dan kun je in overleg met de trainer deelnemen aan de clinic of - onder dezelfde voorwaarden - aan onze reguliere training.

Clinic
De clinic duurt in totaal 8 weken. De clinic wordt gegeven op de vernieuwde atletiekbaan Dijnselburg, Badmeester Schenkpad 8 te Zeist. Elke training duurt 75 minuten. De kosten bedragen € 30,00. 

Iedere training bevat een warming-up, een afwisselend programma met loopoefeningen, een intervaltraining en een cooling-down.

Eerdere deelnemers
Dit vinden enkele deelnemers aan eerdere clinics van de loopgroep:

Emma: "Ontzettend leuke maar ook nuttige trainingen, in een hele gezellige groep!"

Nathan: "Door tips en oefeningen van de trainer ben ik een betere looptechniek gaan gebruiken."

Franca: "Ik voel mij heel welkom bij deze groep en kan op mijn eigen niveau meedoen. Daar wordt altijd rekening mee gehouden."

Over Loopgroep Road Runners Zeist
De Loopgroep Road Runners Zeist bestaat sinds 2011. Bij een loopgroep draait het in eerste instantie om het hardlopen maar je gaat zeker ook voor de gezelligheid, de ontspanning en voor een praatje naar de woensdagavondtrainingen.

De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers en kenmerken zich door de aandacht aan looptechniek, houding en conditieopbouw. Per jaar worden drie of vier loopevenementen geselecteerd waar met een groep naar toe getraind wordt. De ambities van de leden zijn echter divers. Een enkeling houdt het bij de wekelijkse baantraining en zal nooit met een wedstrijd meedoen, het andere uiterste zijn een aantal fanatieke leden die standaard één of twee marathons per jaar lopen. En dan alles wat ertussen zit. Maar hoe dan ook: iedereen wordt gewaardeerd om zijn of haar prestaties. Je ziet het als aan het eind van de intervaltraining de leden elkaar een high-five geven. Dat maakt de Loopgroep Roadrunners Zeist bijzonder en, inderdaad: de gezelligste loopgroep van de Utrechtse Heuvelrug.

Clinic Loopgroep Road Runners Zeist
Op de vernieuwde atletiekbaan Dijnselburg
Start: 22 september 2021, aanvang 18.15 uur
Meld je aan via e-mail: henri.vandeflier@gmail.com of vul het aanmeldingsformulier in op: http://www.rrzeist.nl/wegatletiek/clinic
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.