Kees Linnenbank komt met docudrama ‘WALKART’

26 augustus 2021
tekst: Irmgard Kuster; foto’s: Kees Linnenbank / Mel Boas

Kees Linnenbank heeft de opnames voor de nieuwe docudrama ‘WALKART’ weer opgepakt. De opnames lagen stil vanwege het coronavirus. In de film wordt het verhaal van de familie Walkart verteld via speelfilmfragmenten. De film begint in het jaar 1824 toen Godfried Leonard Walkart een buitenverblijf in Zeist kocht. In de wintermaanden woonde Walkart met zijn gezin aan de Keizersgracht in Amsterdam en in de zomer verbleven zij in Zeist.  

In de film wil Linnenbank de historische feiten zo precies mogelijk in beeld brengen. “Bijvoorbeeld de rit van het echtpaar Walkart en hun nog jonge dochtertjes Johanna en Henriëtte met hun rijtuig van Amsterdam naar Zeist. Ook zijn er opnames gemaakt van het lossen van serviesgoed van de familie Walkart van de schuit in de haven van Zeist, en van gebeurtenissen in de huiselijke sfeer zoals het overlijden van Godfried Leonard Walkart en het opmaken van een testament.“

Na het overlijden van hun vader in 1856 bleven de zussen in Zeist wonen en breidden zij het grondbezit fors uit. De dames Walkart maakten er een tuin van, het Overbosch wat nu bekend staat als het Walkartpark.

“Deze film behandelt de geschiedenis en erfenis van de familie Walkart. Er zijn diverse zaken te zien in en rond de familie. Het Walkartpark met aandacht voor de vroegere historische poffertjeskraam, het Walkartpark van nu en van de toekomst komt aan bod”, zegt Linnenbank.

De filmproductie, waaraan veel vrijwilligers meewerken, wordt dit jaar afgerond. Daarna zal Hans van den Akker de muziek componeren en uitvoeren. De docudrama WALKART gaat volgend jaar in première in theater Figi.

Meer informatie: www.docudramawalkart.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Kees maakte eerder:
HET LANGEBROECK

Meer over het Walkartpark:
Naakt

Volgende bijdrage:
Kom Struinen in de Tuinen!

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.