Antropia start met maandelijks cultuurdiner

6 november 2021
tekst: Tom de Beer

In maart 2022 start Antropia met een maandelijkse cultuurdiner, met de bekende opera Offenbach: Hoffmanns Vertellingen / Les Contes d’Hoffmann.

Het concept van de culturele zondag is simpel, samen de voorstelling kijken en gezellig aan lange tafels eten met een speciaal culinair thema. Bij de voorstelling Offenbach is dat natuurlijk de Elzasser keuken! Je kan zomaar naast één van de spelers zitten, of een mede-cultuurliefhebber uit de regio die je anders nooit zou spreken.

Hoffmania
Iedereen kent de componist Jacques Offenbach van de ‘can can’ waarbij menig beentje met veel “oh la la” de lucht in ging. Met Hoffmanns Vertellingen componeerde hij een serieuze opera vol jaloezie, bedrog, liefde en dood en vertelt hij het verhaal van de dichter Hoffmann en zijn uitgebreide liefdesleven. De 10 zangers van Hoffmania zingen hun hele leven al met groot plezier in opera en operette en specialiseerden zich in solorollen. Je zal verbaasd zijn hoeveel beroemde muziek je van deze opera al kent.

Elzasser diner
Table d’Hôtes wil zoveel zeggen als ‘Bij ons aan tafel’. We eten en drinken samen aan lange tafels, Zo kun je de andere gasten of artiesten beter leren kennen en napraten over de voorstelling.

We beginnen met flammenkueche, ook wel bekend als tarte flambée, dat bestaat uit een dunne bodem van brooddeeg die wordt bedekt met een dikke laag zure room, spekjes en stukjes rauwe ui met uiteraard een stuk Munsterkaas erbovenop. Daarna volgt de traditionele bekendste specialiteit uit de Elzas: de fameuze choucroute. Dit gerecht is over de hele wereld bekend. We garen de zuurkool in mooie Elzasserwijn met een flinke scheut bier erbij, geurige jeneverbes, kruidnagel, roomboter en olijfolie. Uiteraard serveren we er aardappels, heerlijk spek en knapperige rookworst bij en eindigen met Mennele een traditionele traktatie rondom Sinterklaas bij de koffie!

Nadere informatie
Vanwege corona is dit verzet naar maart 2022, de exacte datum volgt nog.

Start voorstelling 16:00 uur – tickets € 17,50 inclusief koffie of thee in de pauze
Start diner 18:15 uur – tickets  € 40,00 voorstelling inclusief diner, exclusief dranken

Voor meer informatie en kaarten: https://www.antropia.nl/events/heerlijke-muziektheater-zondagen-met-maaltijd-in-antropia/
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Antropia:
Hartverwarmende maaltijdactie

Meer bijzondere diners:
Vluchtelingendiner: Ontmoetingen in Figi

Volgende bijdrage:
Tekenaar van Zeist

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.