Kom Struinen in de Tuinen!

26 augustus 2021
tekst: Paulien van der Klij; foto: Marcel Kamphuis

Een bonte verzameling van Zeisterse tuinen en bijbehorende optredens vormt het prachtige programmeringsboeket van Struinen in de Tuinen 2021. Wel 28 Zeistenaren slaan zondag 5 september de tuinhekken open en toveren hun buitenruimte om tot podium, geheel coronaproof.

Zondag 5 september kan men op avontuur naar cultuur. Tijdens Struinen in de Tuinen verwelkomen gastvrije Zeistenaren buurtgenoten in hun tuin met een lokale act. Rappers, dichters, theatermakers en andere podiumkunstenaars (hier kun je zelf iets aanvullen wat bijzonder is dit jaar) stelen de show met hun voeten in het gras. In elke buitenruimte treedt een act drie keer op tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Alle optredens hebben “pay what you can”-entree.

Cultureel festival Struinen in de Tuinen is dit jaar op zondag 5 september. Er zijn die middag in Zeist in totaal 84 optredens in 28 tuinen te zien en te horen. Er zijn onder andere concerten met klassieke of moderne muziek en er is een buikdanseres. Alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken.

Er doen dit jaar weer veel bijzondere tuinen mee. Om er een paar te noemen: De Big Band van de muziekschool treedt op in De Wijngaard bij Hoog beek en Rooyen, in de Dieptetuin is FlevoFishermen te beluisteren, bij het Beauforthuis treedt het duo Puramos op en ‘t Griftbosje op de hoek van de Griffensteijnselaan en de Ridderschapslaan wordt opgeluisterd door Banus en de Ridder. Voor kinderen treedt Klaaske Komp op met Aap's droomshow op bij kinderboerderij De Brink.

Benieuwd wat er speelt in jouw buurt? Bekijk www.struinenindetuinen.nl voor het complete programma.

Stel je persoonlijke Struingids samen
De groene weelde aan deelnemende tuinen en bijbehorende acts is te vinden op de website. Hier is het programma altijd actueel. Zoek in je buurt, om de hoek of op genre. Dit jaar kun je je persoonlijke route in Google Maps integreren via de website: https://glurenbijdeburen.nl/informatie/programma

Struinen in de Tuinen Zeist
Zondag 5 september 2021
12:00 - 17:00 uur
Entree: Pay what you can
Reserveren is niet nodig

https://glurenbijdeburen.nl/informatie/programma
Kies ‘Zeist’ in het filter om alle optredens in de gemeente Zeist te bekijken.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Struinen in de Tuinen:
Struinen in de Tuinen

Meer over één van de locaties:
Lente in de Dieptetuin

Volgende bijdrage:
Koor Eigenwijs Zeist gaat weer van start

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.