Koor Eigenwijs Zeist weer van start

25 augustus 2021
tekst: Annette Stock

Samen zingen maakt je blij! Het Koor “Eigenwijs Zeist”, voor mensen met dementie, mantelzorgers en buurtbewoners, gaat weer van start. Kom meezingen!

Muziek raakt iets aan waar dementie geen vat op heeft. Vóór Corona zongen zo’n 15-25 deelnemers in het koor Eigenwijs Zeist. Na anderhalf jaar gaat het koor weer van start. We zingen bekende liederen die een ieder goed in het gehoor liggen. We zingen 1-2 stemmig, vooral Nederlandse en Engelse liederen. Mensen met dementie zingen net zo vrolijk mee als hun mantelzorgers, buurtbewoners en vrijwilligers. Afgezien van soms wat hulp bij het zoeken van de juiste bladzijde is het een volstrekt gelijkwaardige activiteit van alle koorleden. Samen zingen kan bijdragen aan het verminderen van stress, pijn en angst en zorgt voor een goede stemming en ontspanning.

Helpen als vrijwilliger?
Wilt u gratis mee zingen en als vrijwilliger een handje helpen, dan wordt u met open armen ontvangen.

Meezingen?
Het koor repeteert vanaf september het hele jaar door elke dinsdag van 15:45 – 16:45 uur onder pianobegeleiding van een koordirigent in het Ontmoetingscentrum Zeist, gevestigd aan de Bergweg 1. Belangstelling? Kom vrijblijvend een keer meezingen. Wel graag vooraf aanmelden. Contributie voor € 20,- per maand, ook als u samen komt met uw naaste. Het koor is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Stichting RCOAK en de gemeente Zeist.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het Ontmoetingscentrum Zeist, oczeist@santepartners.nl, 06-10974313 of kijk op www.vitras.nl/ontmoetingscentrum
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over het Ontmoetingscentrum Zeist:
"Ik wist niet dat ik het in me had"

Meer over dementie:
Eigenzinnig

Volgende bijdrage:
Deel uw herinneringen met de jeugd!

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.