Herman Wierenga opgenomen in de Walk of Fame

12 maart 2023
tekst: Fons Pennings; foto: Sabine Horsting

Herman Wierenga, de Vrijwilliger van het jaar 2022, heeft zijn tegel gekregen in de Zeister Walk of Fame. Elke jaar krijgt de vrijwilliger van het jaar een tegel met naam in de Walk of Fame op de Slotlaan in Zeist. Winnaar van de prijs Herman Wierenga werd zo geëerd voor zijn inzet voor Samen Duurzaam Zeist, hèt platform van duurzame initiatieven van bewoners. De tegel werd gelegd door wethouder Laura Hoogstraten (GroenLinks).

Samen Duurzaam Zeist
Herman Wierenga is één van de oprichters van Samen Duurzaam Zeist. Met zijn bijdrage is het uitgegroeid tot wat het nu is: een beweging van meer dan 1000 actieve Zeistenaren met tal van aangesloten initiatieven om Zeist groener, gezonder en duurzamer te maken.

,,Ik wil graag goede dingen doen voor Zeist, omdat ik mij deelgenoot voel en profiteer van de prachtige woonomgeving. Vanuit mijn werk bij het Ministerie van Landbouw heb ik ervaring opgedaan met stadslandbouw. Daarnaast ben ik bioloog en boerenzoon. Al die ervaringen wilde ik delen in Zeist,” vertelt Herman.

Herman wordt er blij van om te zien hoeveel Zeistenaren bijdragen aan duurzaamheid. "Het doel van Samen Duurzaam Zeist is om duurzaamheid zó te laten landen in de Zeister gemeenschap dat men er zelf ook naar leeft. Dat zien we gebeuren."

Herman Wierenga is daarnaast actief in de werkgroep Kromme Rijncorridor, waar verbetering van biodiversiteit centraal staat. Ook zet hij zich in voor stadslandbouw in Zeist. Je vindt stadslandbouw in allerlei vormen in Zeist. Wijngaard Hoog Beek en Royen is een succesverhaal van een groot project.

Zeister Vrijwilligersprijs
Het is de vijfde tegel op rij in de Walk of Fame die speciaal voor vrijwilligers in de gemeente Zeist in het leven is geroepen. De tegellegging is onderdeel van de Zeister Vrijwilligersprijzen die ieder jaar door de Vrijwilligerscentrale Zeist, de Van Tellingen-Pull Stichting en het Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn worden georganiseerd om vrijwilligers een blijk van waardering te geven voor hun mooie werk.

Bijdrage: 

 


Meer over de prijs:
Uitreiking Zeister Vrijwilligersprijzen 2022

Meer over Samen Duurzaam Zeist:
Samen Duurzaam Zeist

Volgende artikel:
Keep calm, I will use my opera voice

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.