Brain Balance in de Boskapel

23 maart 2024
tekst: Caren de Koning; foto: Oefening Baart Kunst

In onze moderne maatschappij worden we voortdurend blootgesteld aan een overvloed aan prikkels, overtuigingen en vaak in de weg zittende gewoonten. Dit kan leiden tot een scala aan symptomen, variërend van hartkloppingen en een constant opgejaagd gevoel tot kort lontje, benauwdheid en vermoeidheid. Het lijkt alsof ons brein voortdurend overprikkeld is, en het luisteren naar ons lichaam wordt steeds moeilijker terwijl we proberen alle ballen in de lucht te houden.

Maar er is hoop. De Brain Balance methodiek biedt een unieke benadering om ons brein in balans te brengen en ons weerbaarder, flexibeler en gezonder te maken.
Met de focus op de 7 pijlers - voeding, beweging, slaap, stressmanagement, ontspanning, omgeving en breinkennis - biedt deze methode een holistische aanpak om stress te verminderen en ons welzijn te verbeteren.

Door te begrijpen wat de oorzaken van onze stress zijn en door gebruik te maken van de juiste tools en technieken, kunnen we een gezondere balans vinden in ons leven. Het draait allemaal om het creëren van een harmonie tussen ons brein, ons lichaam en onze omgeving, zodat we beter kunnen omgaan met de uitdagingen die het leven ons biedt.

De sleutel tot een blijvende verandering ligt in het begrijpen van de unieke oorzaken die ten grondslag liggen aan onze overtuigingen en onderliggende programmering.
Door deze kern te herkennen en te begrijpen, kunnen we beginnen met het herprogrammeren van onze gedachten en overtuigingen, waardoor we onze doelen kunnen bereiken en weerbaarder, flexibeler en gelukkiger kunnen worden.

Deze veranderingen zijn niet oppervlakkig, maar diepgaand en life-changing. Ze gaan verder dan alleen het aanpakken van externe omstandigheden; ze raken de kern van wie we zijn en hoe we de wereld zien. Door bewust te worden van onze innerlijke overtuigingen en deze te herzien, kunnen we een blijvende verandering teweegbrengen die ons leven op alle niveaus ten goede komt.

Het proces van herprogrammeren vereist toewijding en consistentie, maar de beloningen zijn enorm. Het stelt ons in staat om obstakels te overwinnen, veerkrachtiger te worden en een dieper gevoel van vervulling en geluk te ervaren. Met de juiste aanpak en mindset kunnen we ons leven transformeren op een manier die ons blijvend verrijkt en inspireert.

Wil jij ook aan de slag met Brain Balance?
Als gecertificeerde Brain Balance coaches bieden wij, Sandra en Caren, een coachingstraject aan op basis van de Brain Balance methodiek. Daarbij gaan we met een kleine groep, gedurende 6 maanden, 8 donderdagmiddagen aan de slag.
De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de Boskapel te Zeist, vanaf donderdag 3 mei.

Tijdens deze 8 middagen gaan we alle informatie delen over de verschillende aspecten van Brain Balance, en daarnaast gaan we oefeningen doen om er ook actief mee aan de slag te gaan.

Dit zal niet alleen helpen bij het verbeteren van je balans, maar zorgt ook voor verbinding binnen de groep.
De verbinding in de groep is heel fijn voor het creëren van een ondersteunende en stimulerende omgeving voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Zien we jou ook in de Boskapel?

Voor verdere informatie kun je contact met ons opnemen:
Sandra van Ditmarsch
sandra@ademfijnbrein.nl
Caren de Koning
info@careandbalance.nl

Meer informatie en aanmelden: https://hipsy.nl/event/42606-brain-balance-in-de-boskapel-zeist-l-coaching-op-een-magische-plek?category-refer=-1
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over prikkels:
Een wereld zonder ruis

Meer over rust voor het brein:
Chillcafé

Volgende aankondiging:
Muziek uit de straten van Havana

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.