Boekenweek 2022 in Zeist

20 maart 2022
tekst: Olaf Tigchelaar; afbeelding: Christa Mulder

Van 9 t/m 18 april is het weer Boekenweek. Boekhandel Kramer & van Doorn op de Slotlaan ontvangt dan twee beroemde gasten: op 9 april Nicci French en op 13 april Marieke Lucas Rijneveld.

Nicci French
Het wereldberoemde schrijversduo Nicci French komt naar Kramer & van Doorn! In april verschijnt de nieuwe thriller De gunst van Nicci French en op de eerste dag van De Boekenweek komen zij hun boek bij ons signeren!

Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde Nat. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op in het ziekenhuis waar ze werkt. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend — alsjeblieft? — willen ontmoeten in een cottage in Norfolk?

Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Maar Liam komt niet opdagen. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie dat haar leven totaal op zijn kop zet. Ze probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd, maar wordt daardoor steeds verder Liams wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden — en het er levend van af te brengen.

De gunst is weer een onvervalst spannende thriller van het topduo Nicci French

Datum: 9 april 2022
Tijd: 12:30 tot 13:30 uur
Locatie: Boekhandel Kramer & van Doorn

Meld u voor deze signeersessie aan via info@kramerenvandoorn.nl en wees er op tijd bij! U bent van harte welkom! 

Marieke Lucas Rijneveld
Midden in De Boekenweek, op woensdag 13 april, is Marieke Lucas Rijneveld te gast bij ons in de winkel! Hij zal voorlezen uit zijn nieuwe dichtbundel "Komijnsplitsers" en  zal aansluitend ook de tijd nemen om te signeren! Wil je erbij zijn? Je bent van harte welkom!

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde hij met de meermaals herdrukte dichtbundel 'Kalfsvlies', die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In 'de Volkskrant' werd hij vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Zijn indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie, en zijn gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften, waaronder 'Hollands Maandblad', 'VPRO Gids' en 'De Revisor'.

Zijn debuutroman 'De avond is ongemak' verscheen in 2018, werd bekroond met de ANV Debutantenprijs en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. De Engelse vertaling ('The Discomfort of Evening') werd bekroond met de prestigieuze International Booker Prize 2020. Zijn tweede dichtbundel 'Fantoommerrie' (2019) werd bekroond met de Ida Gerhard Poëzieprijs 2020 en genomineerd voor de Herman de Coninckprijs voor poëzie 2020. In november 2020 verscheen zijn alom geprezen tweede roman 'Mijn lieve gunsteling', waarvan de vertaalrechten tot nu toe aan 14 landen werden verkocht en waar hij de F. Bordewijk-prijs 2021 voor ontving. In januari 2022 verscheen zijn derde dichtbundel 'Komijnsplitsers' en in maart 2022 verschijnt het Boekenweekessay 'Het warmtefort'.

Datum: 13 april 2022
Tijd: 14:00 tot 15:00 uur
Locatie: Boekhandel Kramer & van Doorn

Meld u voor deze signeersessie aan via info@kramerenvandoorn.nl en wees er op tijd bij! U bent van harte welkom!
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Olaf schreef eerder:
Ik ga op reis en neem mee...

Meer over Kramer & van Doorn:
De boekhandel als tijdmachine

Volgende bijdrage:
Fit de zomer in!

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.