Alexanderhoeve Kaas en Noten … en nog veel meer lekkers!

Advertentie
tekst: Erica Pijs

De geur van vers gebrande noten en kaas komt je tegemoet wanneer je binnenstapt in de nieuwe kaas- en delicatessenwinkel, gelegen in winkelcentrum Kerckebosch (naast de Albert Hein). Maar er is meer ...

Als je naar links kijkt staren vanuit hun glazen vitrines, heerlijk ogende chocolade delicatessen naar je terug. Achterin de winkel daagt een indrukwekkende verzameling kaaswielen je uit en rechts in de koeling doet een even zo smakelijk ogende collectie buitenlandse kazen je helemaal week worden van binnen. En dat is nog niet alles.

Rijke historie in Boerenkaas
In mei 2020 gaat Leendert Janssen van start in het compleet verbouwde pand. De 35-jarige ondernemer uit Barneveld is niet zomaar "een kaasboer," al heeft hij al langer ervaring in de kaasbranche. Hij heeft kans gezien er een culinair paleisje van te maken.

Naast de welbekende boerenkazen, van jong tot oud belegen, vind je er kazen met truffel, lavendel, thijm en volgens Leendert de allerlekkerste: met rozemarijn. En voor hen die dat al járen gewend zijn draait hij zijn hand niet om voor het snijden van plakjes, zonder korstjes.

De oorspronkelijke Alexanderhoeve wordt In 1912 gebouwd. De eerste twee generaties houden zich bezig met koeien melken en kaas maken. Later wordt de hoeve het rijpingshuis en kaashandel die ruim 70 winkels in het land van kaas voorziet en nu dus ook in het fijne Winkelcentrum Kerckebosch te Zeist.

Italiaanse Patisserie
Knapperige rolletjes, romig gevuld met chocola, limoen, tiramisu, noten of ricotta lijken zó vanuit een Italiaanse patisserie ingevlogen te zijn. "En … ze zijn glutenvrij", vertelt Leendert trots. Naast deze Cannoli is een exclusieve verzameling bonbons uitgestald... allemaal zo voor het grijpen.

Exclusieve wijnen (6=5)
Ook een echte wijnliefhebber kan bij Leendert zijn hart ophalen. "Ik heb een paar exclusieve wijnen ingekocht waaronder de klassieke Barolo en ook de wat jeugdigere, maar niet minder karakteristieke Amarone della Valpolicella. Deze wijn, met een uitgesproken smaak, wordt gemaakt van ingedroogde druiven." Leendert wijst eveneens op een prachtige lichtroze rosé van Kopke Winemakers. "Van deze limited edition rosé, met een lekkere volle aardbeiensmaak, zijn maar 120 flessen in Nederland."

Voor alle wijnen geldt: bij aanschaf van een doos, één fles gratis.

Meer heerlijkheden en cadeautjes
"Ze zijn net binnen!" Leendert houdt trots een mand met worsten omhoog. "Deze zijn handgemaakt en met bijzondere smaken zoals: wild zwijn, zongedroogde tomaat, fazant met cognac, enz. En heb je mijn speciale oliën al ontdekt? En de balsamico's met onder andere witte truffel?"

Overal in de winkel vind je kant en klare pakketten die zich leuk cadeau laten doen. Het is misschien nog leuker om zelf een pakket samen te stellen. Mogelijkheden genoeg!

Actie: Een smakelijke attentie
"Hopelijk kunnen we nog even genieten van een mooie nazomer, maar dan wordt het toch echt weer knus bij de kachel genieten met een hapje en een drankje."

Leendert is druk bezig met het vullen van kleine doosjes met een smakelijke attentie. "Dit is voor de mensen die de komende twee weken (na het uitkomen van dit artikel) de Alexanderhoeve Zeist bezoeken. Een klein exclusief en smakelijk cadeautje, dat past bij de naderende herfst."

Parttime medewerker gezocht
Weet of ken je iemand met een passie voor kaas en andere lekkernijen? Bij Alexanderhoeve Zeist kun je 2 a 3 dagen per week aan de slag. (Niet in het weekend.) Voor de gouden tip looft Leendert een beloning uit. Wat dat is? In ieder geval iets heel erg lekkers!

 

Bijdrage: 
Artikel: 

 

Volgende bijdrage: Uitslag peiling 5G

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.