Zwemmen voor blinden en slechtzienden

28 oktober 2023
tekst:
Elyza Altemühl; foto: Jason van 't Westeinde

In zwembad Dijnselburg is elke vrijdagmiddag van 13:30 -14:30 uur het 25 meter bad gereserveerd voor slechtziende en blinde zwemmers. Iedereen die blind of slechtziend is, is van harte welkom, of je nou een geoefende zwemmer bent die meters wil maken, lekker rustig baantjes wilt zwemmen of het geleerde uit je zwemlessen wilt oefenen.

Voor, tijdens en na dat uur is er assistentie aanwezig voor wie dat nodig heeft. Het zwembad wordt opgedeeld in meerdere banen en wie graag doorzwemt kan dat doen in een baan alleen. Ook staat de muziek uit, zodat het oriënteren niet verstoord wordt.

Wil je meer weten over dit zwemuur of wil je je aanmelden voor een gratis proefles? Mail dan naar buurtsportcoach Arda Thijssen op arda@sportiefzeist.nl

Sportzoeker
Het belang van sport en de kracht van sport is bijna niet in woorden uit te drukken. Sport helpt natuurlijk bij fitheid en motorische ontwikkeling. Maar minstens zo belangrijk zijn het plezier hebben, samenzijn, iets leren, iets bereiken, ervaren dat onhaalbare doelen haalbaar worden door inspanning en begeleiding, het vergroten van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, ergens bij horen en vrienden maken. Sport inspireert en zorgt ervoor dat iedereen een voorbeeld voor anderen kan zijn.

Om elke inwoner van Zeist de kans te geven die kracht van sport te ervaren, helpt Sportief Zeist de drempel naar de sport te verlagen. De Sportzoeker is een online tool die daarbij helpt en biedt overzicht van het hele sportaanbod in de gemeente. Iedereen die persoonlijke begeleiding nodig heeft om uit te zoeken wat het beste past of welke (financiële) mogelijkheden er zijn, kan contact opnemen voor advies op maat.

De sportzoeker en verdere contactgegevens van Sportief Zeist zijn te vinden via www.sportiefzeist.nl/sportzoeker

Sportief Zeist
In gemeente Zeist is buurtsportteam Sportief Zeist actief. De buurtsportcoaches van het team ondersteunen lokale initiatieven om de Zeisterse bevolking meer in beweging te laten komen. Ook organiseren de buurtsportcoaches zelf activiteiten en helpen scholen, sportverenigingen, kinderdagverblijven en andere organisaties op hun route naar een actievere en gezondere leefstijl.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over zwembad Dijnselburg:
Zwemclub Zeist - Waterpolo

Meer over slechtziendheid:
Raadslid aan het woord: Bas van der Schild

Volgende bericht:
De Jonge Helden

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.