Meedoen in Zeist: de Voedselbank

19 december 2019
tekst: Ernst van Splunter, foto: Voedselbank Zeist

Het lijkt al Kerstmis. Ik loop in de nieuwe grote hal van de Voedselbank Zeist aan de Kwikstaartlaan. Hoog opgestapeld zijn de tientallen kerststollen die een gulle gever heeft geschonken. Maar dat is niet de reden dat bij mij een kerstgevoel ontstaat.

Nee, de reden waarom ik mij even niet een drijfhout voel, meegesleurd in de jachtige rivier die het leven soms kan zijn, is de serene stilte en de waardige, hartelijke wijze waarop de vrijwilligers met elkaar en de klanten omgaan.

Vanuit mijn communicatie-achtergrond ben ik hier voor een kort gesprek. Dat misschien een vervolg krijgt.

Ik ben onder de indruk. Omdat zoveel donateurs, veel Zeister winkeliers meedoen, eten, drinken en andere artikelen beschikbaar stellen. Omdat de Voedselbank zo goed georganiseerd is, waardoor mensen die er gebruik van maken er ook echt veel aan hebben. En omdat het vaak zo goed gaat dat onze Voedselbank aan de landelijke organisatie artikelen kan doorgeven omdat er op andere plaatsen wel eens wat tekort is.

De Voedselbank heeft dus aanvoer van artikelen genoeg, maar meer vrijwilligers zijn nog steeds welkom: cv@voedselbankzeist.nl

Vrolijk Kerstfeest!

 

Volgende bijdrage: Uit welke wijken wonen onze lezers?
 

Bijdrage: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.