kat

Vaas

Column
“Die vaas…”, zegt ze, nu voor de derde keer. “Wat is er met die vaas?”, vraag ik. “Die staat er mooi bij. Ik kijk weleens naar de mensen die buiten op de Slotlaan voorbijkomen, hoe ze soms naar die vaas kijken. Die nieuwe vaas krijgt echt veel aandacht”. Ze klinkt afwezig.
tekst en foto: Marcel Leenders

Steeds minder tuinvogels, hoe zou dat komen?

Column
Slechts één verdwaalde spreeuw telde ik dit jaar. Hoog in een boom bij de buren. In het laatste weekend van januari vond voor de 24e keer de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Het gemiddeld aantal vogels dat de deelnemers tellen daalt elk jaar. Hoe zou dat komen?
tekst: Hans Snel; foto: Laurenta Photography via Pixabay

Logeerpartijtje

Column
De kat van Ewout gaat uit logeren bij een gezin even verderop in Nooitgedacht. "In de werkkamer klikte ik het licht aan en zag hoe een kleine witte muis een Evergreen versleepte. De muis keek ons aan, haalde de schouders op en ging verder met het project."
tekst en foto: Ewout Schröder

Vlieg

Column
Een vlieg, waarschijnlijk een ééndagsvlieg, zoemt onbevangen via het openstaande raam naar binnen. Ikzelf had ‘m niet eens gezien of gehoord. En ook al was dat zo, dan had ik mij er nog niet aan gestoord.
Marcel Leenders leest zijn eigen column voor!

Irritaties

Column
‘Volgens mij heeft onze kat Corona’ zeg ik tegen mijn vrouw tijdens het ontbijt aan de keukentafel. Maar ik weet niet of zij mij hoort, luisteren doet zij in ieder geval niet, want onverstoord leest zij verder in de ochtendkrant.
tekst en foto: Marcel Leenders