Asieldier van de maand: kater Bert

6 april 2021
tekst: Ine Scheepers; foto: Leoniek van der Vliet

Voor Bert is het de tweede keer dat hij bij ons in Dierentehuis Zeist in het asiel zit. De eerste keer was hij buiten gevonden en als zwerfkat bij ons binnengekomen. Bert is een leuke jonge kater van ca. 1,5 jaar oud. Het was dan ook logisch dat hij niet lang bij ons zou zijn want wie valt er nou niet voor een energieke, lieve, aanhankelijke kletskous?

Toch bleek Bert, toen hij bij mensen geplaatst was, iets ander gedrag te vertonen dan hij bij ons in het asiel liet zien. Hij was erg geobsedeerd door eten en liep zijn nieuwe baasjes de hele dag al miauwend overal achterna.

Bert bleek een bundel energie te zijn. Omdat Bert natuurlijk de eerste weken binnenshuis moest blijven en dus nog niet naar buiten kon gaan om zich daar lekker uit te leven ging hij zijn baasjes uitdagen en op de proef stellen. Dit was voor beide partijen niet leuk en daarom hebben ze Bert weer teruggebracht.

Bij ons is het een hele lieve knuffelkat die je de oren van het hoofd kletst en gezellig met je meeloopt. Wij gaan dus voor de tweede keer op zoek naar nieuwe baasjes voor Bert. We zoeken mensen met ervaring met katten en die, zeker de eerste weken, geduld met hem hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat als Bert eenmaal weer naar buiten mag gaan hij in huis ook veel rustiger zal worden.

Rasgroep:

Katten

Ras:

Europese Korthaar

Geslacht:

Kater

Leeftijd:

ca. 1,5 jr

Kan met honden:

Nee

Kan met katten:

Nee

Kan bij kleine kinderen:

Nee

Kan bij grote kinderen:

Ja

Kan in een flat:

Nee

Kan in een tuin:

Ja

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Asieldier van vorige maand:
Wimpie

Meer over katten:
Vlieg

Volgende bijdrage:
Dwarslopersfestival: de Eenzame Stad online

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.