Wimpie zoekt een nieuw thuis

7 maart 2021
tekst en foto’s: Romy Voors, Dierentehuis Zeist

Beste lezers, hierbij stellen wij aan jullie voor: onze Wimpie!
Deze kerel is in afstand gekomen samen met zijn niet-biologische broertje Carlo. Ze zijn bij ons gebracht vanwege gedragsproblemen.

Wimpie vond de verandering van huis naar kennel in het begin best wel spannend en zat vanuit zijn mandje naar ons te grommen. Gelukkig vond hij ons vanaf het begin verder wel oké en kroop hij daarna met wat rust en geduld verder uit zijn schulp. Wimpie is de rust zelve, maar is ook erg dapper. Waar Carlo bang kan zijn voor vreemde mensen en wil vluchten, zal Wimpie ze wel even opeten.

Tegenover andere honden is hij opdringerig of erg fel (agressief). Voor hem zoeken wij dus een huis zonder andere huisdieren. Hij valt niet alleen uit naar andere honden maar soms ook naar mensen.

Hij heeft vaker mensen (oud-eigenaren en visite) zodanig gebeten, meestal zonder enige waarschuwing, dat het soms een bezoekje aan het ziekenhuis betekende. Wij plaatsen hem niet bij mensen met kinderen of mensen die regelmatig (klein)kinderen over de vloer krijgen. Wimpie is ontzettend waaks en zal het fort goed bewaken.

Omdat Wimpie dusdanige gedragsproblemen heeft zoeken wij voor hem echt iemand die ervaring heeft met dit specifieke gedrag. Het is wat zijn gedrag betreft zeker geen typische teckel, wat veel mensen denken. Dit gaat echt een stapje verder.

Wimpie kan ook echt wel een hele lieve hond zijn. Als je bent uitverkoren, ligt hij graag bij je, geeft heel veel kusjes en brengt al zijn knuffels bij je. Hij heeft tot nu toe wel heel duidelijk laten zien dat wanneer hij je niet mag bij de eerste ontmoeting, dat niet beter zal worden met meer tijd.

Als u interesse heeft in Wimpie kunt u het beste naar ons mailen naar dierentehuiszeist@gmail.com. Wij horen dan graag meer over uw (thuis)situatie. Denk hierbij aan uw gezinssituatie, uw ervaring, hoe lang de hond alleen thuis zou moeten zijn (nu en 'na corona'), of er huisdieren aanwezig zijn, wat u van plan bent met de hond te gaan doen, hoe u geregeld hebt de komende weken de hond genoeg tijd te geven om thuis te laten wennen, type woning, uw adres, telefoonnummer, uw motivatie voor interesse en hoe u van plan bent om te gaan met het benoemde gedrag. Dan gaan wij kijken of u een match bent voor Wimpie, en of Wimpie een match voor u is!

Als deze eerste stap gemaakt is en de match er op papier lijkt te zijn, plannen wij een kennismaking in. Als dan blijkt dat Wimpie u wel aardig lijkt te vinden maken wij een wandeling in het bos achter het Dierentehuis en kunnen we ondertussen e.e.a. bespreken. Daarna volgen nog minstens 2 kennismakingen en volgt er een gesprek met onze gedragstherapeut over het specifieke gedrag van Wimpie, voordat hij kan verhuizen. Bezoek aan het Dierentehuis is alleen mogelijk op afspraak.

Stichting Dierentehuis Zeist e.o., Woudenbergseweg 29 te Austerlitz

 

Meer over honden:
Moe maar voldaan
Nog meer over honden:
Leuke mensen
Volgende column:
Dromenland

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Reacties

Ik heb 2 x een ruwharige Teckel gehad. 1e Dorus, ruim 16 jaar geworden. 2e Lotje, 14 jaar en 7 maanden geworden. Lotje moest ik helaas in laten slapen op 13 december. Ik woon alleen, mijn jongste kleindochter is 13 jaar.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.