Metal partyband Pene Corrida in De Peppel

10 april 2023
tekst: Herma Luiten

Wat gebeurt er als je de grootste hits van de afgelopen decennia bij elkaar raapt en er een dikke laag metal overheen smeert? Dat kun je ontdekken op zaterdag 15 april in Poppodium De Peppel. Metal partyband Pene Corrida treedt dan op met hun metalversies van hits en guilty pleasures van vroeger en nu. In het voorprogramma wordt de muziek van Billie Eilish vakkundig vertaald naar het extreme metaldomein door de band Eilie Billish. De deuren op de Montaubanstraat 106 gaan open om 20.30 uur en kaarten kosten € 14 in de voorverkoop en € 16 aan de deur. Voor meer informatie en de kaartverkoop kun je terecht op www.peppel-zeist.nl.   

Pene Corrida
Al ruim tien jaar speelt deze party-metalband vaderlandse podia plat met een wervelstorm van herkenbare dance beats en snoeiharde gitaren. Op 15 april komen ze met hun Loco Mexicano Tour langs De Peppel met een arsenaal aan nieuwe medleys. Pene Corrida heeft het afgelopen decennium twee full length albums, vier EP’s en meerdere singles uitgebracht met tezamen meer dan drie miljoen streams en views. De videoclips van Adele’s Hello, Salsa Tequilla van Anders Nilsen en FCK2020 van Scooter gingen viral op het web.

Eilie Billish
Het begon allemaal in 2021. Omdat Chuy Smit en Abel Jansma de enige Billie Eilish liefhebbers zijn in hun kennissenkring vol metalfans, besloten ze Billie Eilish metal te maken om hun vrienden te overtuigen. Van het een kwam het ander en er volgden meer nummers, opnamesessies, artwork, een live band en in 2022 de debuutshow op Metal op je Muil, alwaar de tent vakkundig werd afgebroken. In januari 2023 werd de eerste single en muziekvideo uitgebracht, Therefore I am, welke viraal ging op TikTok.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.