Open Podium 3 maart

18 februari 2024
tekst: Jantsje de Boer

CultuurZeist organiseert regelmatig een Open Podium, dat toegankelijk is voor zangers, dichters, muzikanten, vertellers, kleinkunstenaars, singer-songwriters, comedians en andere artiesten die hun talent willen delen. Optredens plannen en organiseren kost tijd, geld en energie. En voor amateurs kan dit een drempel zijn. Maar als krachten gebundeld worden is er veel meer mogelijk. Wij hebben prachtige locaties in Zeist, denk aan onder andere het Walkartpark, het Slottuintheater en het Torenlaan Theater. Ons doel is dat cultureel talent uit Zeist een podium heeft om zich te laten zien en horen.

3 maart
Op zondagmiddag 3 maart zijn er drie muzikale optredens: van liedjesschrijver en zanger Geejee (foto midden), de electro-popband Kroos (foto's onder) en het duo Lucie J & Exanimo (foto boven).

Geejee is liedjesschrijver, gitarist en zanger met een onderhoudend verhaal. De Nederlandstalige teksten zitten goed in elkaar en zorgen voor een glimlach, herkenning en stof tot nadenken. Hoewel hij zijn nummers aankleedt met ruime en verzorgde arrangementen, brengt hij bij optredens de liedjes in elementaire vorm met akoestische gitaar en zang.

Kroos wordt gevormd door zanger Lennart Stokmans uit Utrecht en producer Christiaan Vissers uit Zeist. Kroos is een Nederlandstalige band die Electropop maakt. In hun muziek hebben zij een diepgaande focus op thema's als liefde, relaties en zelfreflectie.

Lucie J & Exanimo: Lars en Jeanette zijn muzikale soulmates en maken muziek uit het hart. Ze hebben allebei een bijzondere levensweg bewandeld die voor veel inspiratie heeft gezorgd. Dit in combinatie met hun aangeboren muzikale talent heeft geresulteerd in een groot repertoire eigen werk; autobiografisch en soms profetisch. Muziek is voor hen een uitlaatklep, heelmeester, eerste levensbehoefte en communicatiemiddel. Hun muziek is niet echt in een hokje te plaatsen. Met een gitaar, een piano en twee stemmen geven Lars en Jeannette hun ziel bloot op het podium. Als de emotie overkomt is het optreden voor hen geslaagd.

Open Podium
Zondag 3 maart
Aanvang: vanaf 15.30 uur (na afloop van het JongTalent concert)
Locatie: Torenlaan Theater, Torenlaan 38, 3701 VK Zeist
Toegang gratis

Meer info op www.cultuurzeist.nl. Daar kunnen artiesten zich ook aanmelden voor een volgende keer.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Direct voorafgaand aan het Open Podium:
JongTalent: Lucie Stolk

Binnenkort ook in het Torenlaan Theater:
Raoel Fatehmahomed: Rode Draad

Volgende bericht:
Ervaar hoe waardevol jij kan zijn!

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.