Slottuintheater opent de zomer met De Odyssee

9 juni 2023
tekst: Hans van Oosterhoudt

Het Slottuintheater opent op woensdagavond 21 juni het zomerseizoen met ‘De Odyssee’, een vertelvoorstelling met bijzondere muzikale ondersteuning. Het is de start van ruim twee maanden gratis toegankelijke voorstellingen in het openluchttheater in de tuin van Slot Zeist.

Verteller Rick Schreuder neemt je mee op de eindeloze, avontuurlijke reis van Odysseus, held uit de Trojaanse oorlog. We zien een man, onsterfelijk maar zonder geheugen en herinnering. Hij herhaalt voortdurend zacht zijn naam: Odysseus… Odysseus… Hij wil naar huis.

Rick vertelt de Odyssee in de meeslepende bewerking van acteur Helmert Woudenberg. Hij wordt begeleid door muzikanten en geluidsontwerpers Victor Heijink en Ira Helfferich. Zij dompelen je onder in een bijzonder geluidslandschap.

De regie van het stuk is in handen van Frank Groothof, bekend van Het Klokhuis en Sesamstraat, die zelf eerder de opera van Monteverdi over Odysseus bewerkte en speelde als solovoorstelling.

De Odyssee begint om 20.15 uur en de toegang is gratis.

Op zondag 27 augustus spelen het Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap en jeugdtheatermaker Tijl Damen samen eenmalig de voorstelling ‘Een Koninklijk Orkest’. Een vrolijke familievoorstelling waarin de energieke Tijl, die als schoonmaker plotseling op een orkest stuit, probeert de muzikanten aan het spelen te krijgen. Daar heeft hij wel wat hulp bij nodig van het publiek… Een Koninklijk Orkest begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Op het zomerprogramma vind je avondconcerten, voorstellingen op zondagmiddagen en kindervoorstellingen op de woensdagmiddagen in de zomervakantie. Dan verzorgt het Gilde ook gratis rondleidingen voor kinderen door Slot Zeist. Het programma is te vinden op slottuintheater.nl. Abonneer je daar ook op de nieuwsbrief van het Slottuintheater, dan blijf je vanzelf op de hoogte.

Dit zomerprogramma is samengesteld door de vrijwilligers van de Stichting Slottuintheater, die alleen gratis toegankelijke voorstelling organiseren. Meer informatie via info@slottuintheater.nl of tel. 06 26 360 190. Het Slottuintheater staat in de tuin van Slot Zeist. Je bereikt het via het witte bruggetje aan de achterkant van het Slot.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over het Slottuintheater:
Concert met de hond

Meer over Slot Zeist:
De malloot in Slot Zeist

Volgende bericht:
Shantyfestival Centrum Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.