NIKS!

26 oktober 2020
tekst en foto: Henk Martens

Wat missen we allemaal in deze tijd. Lekker op de zaterdag naar het sportveld. Dat mag en kan helaas niet. Ja, we kunnen een beetje doordeweeks naar het wielrennen kijken, de Ronde van Italië of Spanje. Ook leuk, maar dit zijn toch eigenlijk de tijden van mooie wedstrijden in de CL of EL of het Nederlands elftal. Die wedstrijden worden wel gespeeld, maar dan weer zonder publiek. Ik vind dit toch hele andere wedstrijden dan mét publiek. Ik vind dit helemaal NIKS.

Die voetballers kunnen nu nog voetballen, al vraag ik mij af hoelang nog? Dan de gewone amateurtjes, die mogen al niet meer het veld op. Eerst werd er nog zonder publiek gespeeld. Maar ik was bij DOSC – Jonathan; zonder publiek is dat helemaal NIKS.

Voorlopig missen we al deze toppers, waar we zo naar uitkeken. Wat dacht u van SV Zeist – DOSC, zeker na zo’n wedstrijd van DOSC tegen Jonathan. Zou DOSC het weer op kunnen brengen? Wanneer gaat dat nu plaatsvinden? Wie het weet mag het zeggen. Ik weet het niet meer.

Wordt het pas in december, gaan we dan gewoon door met het wedstrijdprogramma of schuift alles op, of gaat de KNVB wat toveren uit een hoge hoed? Of beginnen we pas in januari 2021 als iedereen zit te bibberen van de kou?

Wat gebeurt er met de wereldprestatie van Jonathan om in de bekerwedstrijd van dat supercluppie DHSC (de club van Wesley Sneijder) te winnen? Was dit einde bekerprogramma? Niet te hopen voor Jonathan, want ze willen verder. Volgende ronde, daarna weer een ronde en zo maar doorgaan tot de finale, die natuurlijk winnen en dan volgend jaar tegen een profclub. Komt dan een AZ of Ajax op bezoek? Sorry, ik zat maar een beetje te dromen. Maar soms komen dromen uit!

Als we in januari 2021 pas mogen beginnen, dan zal het natuurlijk wel eerst zonder publiek zijn, maar liever dat dan geen voetbal. Tot hoelang gaan we door? Nu was in de planning van de KNVB de laatste speeldag 15 mei. Wat als alles weg valt tot december, dan betekent dat acht wedstrijdspeeldagen inhalen! Als dat zo is wordt het natuurlijk ook doordeweeks spelen. Dan zal koning winter ook niet mee helpen; zal je net zien dat je in januari/februari niet kan spelen.

Gelukkig heb ik dan nog het veldrijden met VDP en Wout of die geweldige Nederlandse dames. Ja, je mot toch wat. Een geluk bij een ongeluk: ik kan tenminste Corona de schuld geven van die paar kilootjes meer door al dat stil zitten, alleen maar thuis hangen voor de tv en niet heen en weer fietsen naar de voetbalvelden!

Ja, daar zit ik dan!

 

Volgende bijdrage: Ook online bestellen doe je lokaal!

 

Bijdrage: 

Reacties

Beste henk wij hebben een fietsclub je in Zeist en gaan op mtb en cyclecross het bos in over herharde fietspaden. U mag best mee. Dan vliegen de kilo's vanzelf eraf. O ja ons klupje heet team gezelligheid. Pandarve. Misschien zien u een keer verschijnen.

Beste Arnold bedankt voor je uitnodiging maar heb je wel eerst toestemming gevraagd aan je vrienden van dat clubje. Helaas ga ik niet mee, want ik heb geen crossfiets/ MTB meer

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.