Nieuwe luchtbehandeling in Torenlaan Theater

29 januari 2022
tekst: Koos van Gemeren

Gaandeweg de coronapandemie werd het belang van voldoende luchtverversing steeds duidelijker. Reden voor het bestuur van de vereniging Zeister Mannenkoor om een nieuw ventilatiesysteem aan te schaffen als beste optie voor verse lucht en bescherming tegen virussen van bezoekers en gebruikers van het Torenlaan Theater.  

Op vrijdag 21 januari 2022 is het nieuwe luchtbehandelingssysteem opgeleverd door de firma Kouveld Klimaatbeheersing en overgedragen aan het bestuur van het Zeister Mannenkoor, eigenaar van het Torenlaan Theater.

Dit theater werd tot het uitbreken van Corona dagelijks gebruikt voor de repetities van het Zeister Mannenkoor, van andere koren, voor culturele activiteiten en voor concerten van klassiek, jazz tot folk, Vertelcafé en de vele activiteiten van de Algemene Seniorenvereniging Zeist.

In bijna twee maanden tijd is in 2021 het volledige investeringsbedrag opgehaald dat nodig was voor een energiezuinig ventilatiesysteem, dankzij donaties van het Nationaal Kickstart Cultuurfonds, de gemeente Zeist, het KF Heinfonds, het VSB-fonds, de provincie Utrecht, de Van Veenendaal-Bot Stichting en het Elise Mathilde fonds en giften of obligaties van particulieren, zoals leden van het Zeister Mannenkoor, gebruikers en huurders van het Torenlaan Theater, leden van de Algemene Seniorenvereniging Zeist en andere betrokkenen.

In september 2021 kreeg de firma Kouveld Klimaatbeheersing de opdracht voor de installatie van het nieuwe ventilatiesysteem in zowel de grote als in de kleine theaterzaal. Ze werd bijgestaan door enkele vrijwilligers van het Torenlaan Theater.

Eind december 2021 kon het systeem proefdraaien, met een uitstekend resultaat! De installatie is in staat om in korte tijd de lucht in de hele zaal te verversen.

 
Op de foto de officiële overdracht door directeur René Kouveld van Kouveld Klimaatbeheersing (rechts) aan de voorzitter van het Zeister Mannenkoor – Torenlaan Theater, Koos van Gemeren (links)

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over het Torenlaan Theater:
Torenlaan Theater

Meer over hoe corona zich onder de mensen begeeft:
Besmetting

Volgende bijdrage:
Lijsttrekker Zeister Belang: Hannie van Kippersluis

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.