Besmetting

2 mei 2020
tekst: Marcel Leenders; foto: Pixabay

Corona is vandaag vroeg wakker. Ze slaat het dekbed terug, gaat op de rand van het bed zitten en rekt zich uit, de armen gestrekt omhoog. Dan loopt ze naar de wasbak, draait de koude kraan open, pakt haar tandenborstel en poetst haar tanden zonder tandpasta.

Als ze daarmee klaar is zet zij de roze tandenborstel terug in de rode plastic beker, draait haar handen onder de kraan, vult haar handpalmen met water, wast haar gezicht en strijkt met haar vochtige geopende vingers door haar lange haren. In de spiegel ziet zij dat het buiten bewolkt is.

Over de rugleuning van de stoel hangt haar spijkerbroek en een verfrommeld T-shirt. Beide trekt zij aan, loopt dan op blote voeten, nadat zij zichzelf nog eenmaal vluchtig in de spiegel heeft bekeken, de slaapkamer uit en via de trap op de overloop naar beneden. Bij de voordeur liggen haar schoenen waar zij alleen maar hoeft in te stappen, voordat zij de voordeur opent en buiten staat.

Het belooft een mooie dag te worden met een heldere frisblauwe hemel die zoeven nog bewolkt was. Maar nu waren die wolken opeens verdwenen, ondanks dat het buiten windstil was.

Ze voelt voor de zekerheid of de huissleutel in haar broekzak zit, sluit dan de voordeur achter zich en trekt deze in het slot.

Het is niet ver naar het centrum van Zeist en het is zaterdag dus zij verheugt zich op de mensen die vandaag met velen het centrum zullen bezoeken. Bovendien is de markt voor het eerst sinds enkele weken weer open. Voor Corona een ideale gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, zich tussen deze mensen te begeven, te mengen en zich met hen te verbinden…

 

 Volgende column: 10 boeken

 

Bijdrage: 
Column: 

Reacties

Macaber stuk, Marcel, maar het aantal Corona ziekenhuisopnames in Zeist neemt weer iets toe, dus beter de markt nog niet openen ...?

Prachtig, Marcel!

Beste Marcel, het lijkt wel een verhaaltje voor na het slapen, een sprookje. Ook helemaal niet echt, want op de markt is het best veilig. Ook binnen 1,5 meter. Binnen (met airco) is de ideale omgeving voor corona om mensen te ontmoeten.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.