Expositie ‘Butterflies, Birds and Love’

11 november 2023
tekst en foto’s: Elvira Werkman

In het weekend van 25 en 26 november presenteren de Franse kunstenaar Maxime Beck en de Nederlandse schrijver Elvira Werkman hun werk in de Cultuurhoek te Driebergen.

Intense liefde voor natuur staat voorop in hun beider werk. Samen maakten ze dit jaar twee boeken: 'Een vlucht distelvlinders' en 'Vogels en de liefde'.

Aquarellen
De liefde voor natuur gaat bij Maxime zó ver, dat hij deze letterlijk verwerkt in zijn aquarellen. Regenwater, koffieprut, rozemarijn, tijm en gemalen aarde zijn enkele van zijn ingrediënten.

Tekenen is voor hem als een wandeling in de natuur, met alle geuren en kleuren van dien. Maxime exposeert geregeld in Frankrijk en Engeland, en hij is oprichter van association 'des Oiseaux et la Nature'. Voor deze expo van zijn aquarellen reist hij speciaal vanuit zijn woonplaats Antibes naar Nederland.

Boeken
Elvira verpakt haar liefde voor natuur in teksten. Zij publiceerde diverse boeken, waaronder het veelgeprezen 'De man op de dijk' over Groningen, vogels, onderzoek en reizen naar Afrika. De titels die ze met Maxime maakte zijn tijdens het weekend te Driebergen gesigneerd verkrijgbaar.

Een deel van de opbrengsten van de kunstverkoop komt ten goede aan De Vlinderstichting.

Locatie:
de CultuurHoek
Engweg 14
3972 JH Driebergen-Rijsenburg

25 en 26 november 2023, 11-16 uur
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over vogels:
Blik

Meer over vlinders:
Een vlinder in Austerlitz

Volgende aankondiging:
Open Podium op 19 november

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.