Jozua Douglas bij Kramer & van Doorn

13 juni 2022
tekst: Olaf Tigchelaar; foto: Mark Kohn

Op woensdag 29 juni zal kinderboekenschrijver Jozua Douglas bij boekhandel Kramer & van Doorn langskomen voor een gezellige meet-en-greet. Dat betekent dat je even gezellig met Jozua kunt kletsen, met hem op de foto kan en dat hij zijn handtekening in zijn boeken zet.
Als we geluk hebben zal Jozua nog wat voorlezen uit zijn boeken of wat vertellen. Over Bureau Speurneus bijvoorbeeld.
Jozua Douglas werd geboren in een piepklein, armoedig huisje bij de dijk. Dat is best sneu als je bedenkt dat zijn voorvader een beroemde ridder was met een groot kasteel in Schotland. Nu woont Jozua in de provincie Utrecht. Jozua begon zijn carrière met het schrijven van poëzie en won hiermee diverse prijzen. Inmiddels schrijft hij voor kinderen. Zijn boeken De verschrikkelijke badmeester, De vreselijke tweeling en de serie Costa Banana zijn ongelooflijk grappig en razend populair. Er verschenen ook prentenboeken van zijn hand, waaronder De Kusjeskrokodil (met Loes Riphagen) en Het monsterbonsterbulderboek (met Marieke Nelissen). Zijn nieuwste boek is Bureau Speurneus en de boekenmaffia, deel twee in deze serie verschijnt in september.

Jozua won verschillende prijzen met zijn boeken: de Hotze de Roosprijs met De verschrikkelijke badmeester, de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor De gruwelijke generaal, de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor De ongelooflijke Ravi Ravioli. Ook verkoos het kinderboekenpanel van DWDD beide boeken tot een van de beste kinderboeken van 2015 en 2016. In 2018 schreef Jozua het Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie, deel 5 in de serie Costa Banana.

Jozua komt op woensdag 29 juni om 14:00 uur. Jij kunt daar natuurlijk bij zijn; hoe meer hoe gezelliger!
De toegang is gratis, maar we willen wel graag weten met hoeveel jullie komen. Daarom kun je je aanmelden via info@kramerenvandoorn.nl
 

Bijdrage: 

 


Olaf schreef eerder:
Ik ga op reis en neem mee...

Meer over kinderboeken:
Cas, het groene draakje

Volgende column:
Onthutst

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.