Bres speelt ‘Gemis’

25 juni 2023
tekst: Hans van Oosterhoudt

Bres is een bijzondere band. Vier muzikanten hebben elkaar gevonden. Bijna teruggevonden, want naast elkaar speelden ze in de jaren ‘80 in de toen bekende Utrechtse bands Superjones (Han Bavinck), Braak (Jan van de Berg), het Goede Doel (Hans Boosman) en Spoorloos (Herman van Tongerloo). En nu in Bres in een nieuw programma ‘Gemis’. Met hun luisterliedjes, pop, een beetje poëzie, een vleugje jazz, en dat alles om gemis te delen, staan ze met hun try-out op vrijdag 7 juli in het Torenlaan Theater.

Ligt het aan de leeftijd? Misschien, maar gemis is er voor iedereen. Verlies, het missen van vrienden, vaders, moeders, kinderen. Het verdwijnen van veilige plekken, oude café’s, oude liefdes. Soms een bijna melancholisch verlangen naar oude vakantiebestemmingen, vrienden, vriendinnen. En heel soms een sombere dag die we allemaal wel kennen omdat er iets onbestemds ontbreekt.

Groot en klein gemis. We nemen je mee in onze muziek. Luisterliedjes, pop, een beetje poëzie, een vleugje jazz. En dat alles om gemis te delen.

De bandleden

Han Bavinck
Op zijn 17e begon Han Bavinck als gitarist zijn eerste bandje: The Clue, dat na 35 jaar onderbreking nog steeds bestaat. Hij bekwaamde zich naast bluesrock ook in stijlen als slide- en finger style gitaar. Als sologitarist speelde Han bij The Rhythms, een Utrechtse topgroep. In 1975 speelde hij bij Carlsberg en richtte daarna Superjones op.

Herman van Tongerloo
Herman van Tongerloo als schrijver, componist, zanger en saxofonist actief bij de Utrechtse bands Dame Blanche en Spoorloos. Later speelde hij bij The Phones (blazerssectie), bij Homesick & the Backstabbers, the May Brown Bluesband en in de jaren 2000 bij de BX-Bluesband en BloedGrijs. Tussendoor schreef hij musicals en won de eerste prijs voor de beste Utrechtse smartlap.

Jan van den Berg
Jan van den Berg is bassist en contabassist bijTenderfoot. Van af 1980 speelde hij in de Utrechtse nederlandstalige band BRAAK. Daarna heeft Jan onder andere met Han Bavinck en Hans Boosman in een aantal andere Utrechtse bands gespeeld en studiowerk gedaan voor oa Hans Vermeulen en Willem Ennes. Ook maakte hij als basgitarist vaak deel uit van begeleidingsorkesten. Vanaf 1995 speelt Van den Berg in Captain Gumbo.

Hans Boosman
Hans Boosman heeft als drummer gespeeld bij de Jennerband, Superjones, van Piekeren en Het Goede Doel. Bij de laatste band is hij te horen op het album “België”. De laatste jaren voegt Hans in zijn drumwerk steeds meer percussie-elementen in.

Torenlaan Theater
Vrijdag 7 juli 2023, 20.00 uur
Toegangsprijs: 5 euro (leden ASZ 4 euro)
Kaarten te koop aan de zaal
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over gemis en roemruchte bands:
Adieu Sweet Zeist

Meer over het Torenlaan Theater:
Torenlaan Theater

Volgende bericht:
Expositie 'Vanuit onze natuur'

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.