Adriaan van Dis komt naar Zeist

10 september 2023
tekst: Olaf Tigchelaar

Onlangs verscheen de nieuwe roman van Adriaan van Dis: Naar zachtheid en een warm omhelzen. Op donderdagavond 5 oktober is hij op uitnodiging van Kramer & van Doorn en Literair Zeist in de Oosterkerk om alles over zijn nieuwe boek te vertellen!

Er zijn van die schrijvers die geen introductie behoeven. Des te leuker als het dan vervolgens lukt om ze (dit keer weer in samenwerking met Literair Zeist) naar Zeist te halen en ze te ontvangen in onze winkel! 
Adriaan van Dis is natuurlijk zo iemand. Een schrijver die zijn sporen al lang en breed verdiend heeft en die intussen op zijn lauweren zou kunnen gaan rusten, maar die nog steeds de mooiste boeken schrijft.
Naar zachtheid en een warm omhelzen is zijn allernieuwste titel en is misschien wel het meest liefdevolle boek dat dit jaar verschenen is. Op donderdagavond 5 oktober zal hij er alles over vertellen in een interview met Sandra van Doorn. Natuurlijk zal er die avond ook gelegenheid zijn om zijn boek te laten signeren, dus kom ook!

Over het boek:
Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn door oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar in dat huis wacht hem een andere oorlog: de vrouw die door de barse grootvader was aangenomen als ‘meid voor dag en nacht’ verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol. Zij, Ommie, vervult de rol van grootmoeder en groeit uit tot vredestichter in de gehavende familie van haar broodheer. Ook tijdens de oorlog bleek zij al een heldin. De jongen spiegelt zich aan haar dapperheid en zij helpt hem zijn angsten te overwinnen. Er ontstaat een hechte band tussen die twee – gekleurd door hun hunkering naar liefde en erkenning.

In de reconstructie van Ommies leven en die ingrijpende zomer schakelt van Dis op verrassende wijze van vroeger naar nu en laat zo zien wat het heden zegt over het verleden. Met Naar zachtheid en een warm omhelzen schrijft hij een vergeten hoofdstuk uit zijn oeuvre.

Datum: donderdagavond 5 oktober 2023
Locatie: Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist

Aanvang: 19.30 uur
Prijs: 10,00
Kaartverkoop: Alleen online via deze link 

Deze avond is een gezamenlijk initiatief met Literair Zeist.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer grote schrijvers in Zeist:
"Zijn er in Zeist überhaupt mensen met een baan?"

Meer over Kramer & van Doorn:
De boekhandel als tijdmachine

Volgende column:
Het centrum van Den Dolder

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.