Nicolet Jager wint fotowedstijd Orange the World

11 december 2021
tekst: Marion Meijs; foto: Nicolet Jager

De gemeente Zeist heeft dit jaar weer actief meegedaan aan Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Net als eerdere jaren was een aantal gebouwen oranje verlicht. Daarnaast is er voor het eerst een fotowedstrijd georganiseerd, in samenwerking met Soroptimistclub Zeist. De jury (Mel Boas, fotograaf,  Ans Pereboom, raadslid GroenLinks Zeist, en Miriam Oude Wolbers en Marion Meijs van Soroptimistclub Zeist) was positief verrast door de variatie in de inzendingen en waardeert de moeite die de inzenders hebben gedaan om een bijzondere foto te maken. De juryleden hebben alle inzendingen uitgebreid bekeken en besproken en unaniem de winnaar gekozen.

Nicolet Jager wint met haar creatieve foto, waar het thema ‘Orange the World’ met een mooie compositie in een Zeister setting naar voren komt. De winnaar heeft écht gekeken en op originele wijze vastgelegd hoe het oranje verlichte stadhuis wordt gereflecteerd in de sculptuur van Ronald Westerhuis. ‘Reflectie’ sluit goed aan bij het thema ‘geweld tegen vrouwen en meisjes’.

Nicolet wint een restaurantbon én haar foto wordt vanaf 24 januari 2022 een aantal weken geëxposeerd in de hal van het Gemeentehuis.

Eervolle vermelding voor ‘Klas in de Moskee’
De door ‘Klas in de Moskee’ ingezonden foto van de NT2 taalgroep van NL Training krijgt een eervolle vermelding voor het aangrijpen van de wedstrijd om het thema ‘geweld’ in de klas te bespreken. In het kader van cultuur (een van de thema’s uit het lesboek) is Orange the World toegelicht en heeft de groep aandacht besteed aan veiligheid in de stad/in het dorp en hoe de gemeente Zeist daar aandacht aan besteedt.

“Klas in de Moskee doet met Orange the World mee. In de NT2 Nederlandse les, in het kader van cultuur, volgde een uitleg over Orange the World op het digibord. We spraken over veiligheid in de stad / in het dorp en dat de gemeente Zeist daar ook aandacht aan besteedt. Daarna was de klas bereid om op de foto te gaan. Bij gebrek aan oranje kleding houden we mandarijnen omhoog. Anders hadden we onze handen oranje willen kleuren (henna) of een oranje (guirlande) slinger willen knutselen ...

Eén cursist wilde niet op de foto, maar draagt op zijn manier een steentje bij door de foto te maken.” (foto hieronder)
 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Meer over Orange the World
Fotowedstrijd Orange the World

Meer over het gemeentehuis:
Julia Blauw tekent Zeist

Volgende bijdrage:
Buurderij de Bloementuin

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.