Verse asperges voor het goede doel

27 april 2022
tekst: Arthur Tutein Nolthenius; foto: Pieter Jan Wasser

8 mei is het Moederdag. Sinds inmiddels 34 jaar verkopen Lionsclubs de zaterdag voor Moederdag asperges in verschillende steden van Nederland om geld op te halen voor een goed doel. Op 7 mei staat Lionsclub Zeist met een marktkraam op de Voorheuvel om asperges te verkopen en aspergeschalen en aardbeientestjes. Het Zeister goede doel is Abrona.

Het initiatief komt van Lionsclub Venray. Zij hebben toenadering gezocht tot de Lionsclubs in Zeist en gekeken op welke wijze door samenwerking de omzet en daarmee het resultaat voor het goede doel verbeterd kon worden.

Lionsclub Zeist steunt al enige jaren Abrona door de opbrengst van het City Golf event te doneren. Daarom was de link met Abrona al snel gelegd en hebben we gevraagd of Abrona voor deze asperge-actie specifieke producten kon maken die bij de aspergetijd passen.

Abrona is een zorgorganisatie die in Zeist onder andere een atelier/werkplaats biedt aan mensen die een beetje op afstand staan van de arbeidsmarkt: “Bij Johannes” aan de Montaubanstraat. En zo is het idee geboren om ook aspergeschalen en aardbeientestjes te produceren en te verkopen.

Op 7 mei staan we met een marktkraam op de Voorheuvel - nabij de kindertrampolines - om asperges te verkopen en aspergeschalen en aardbeientestjes. En ook dat doen we samen, want cliënten en medewerkers van Abrona staan samen met de Lions achter de marktkraam.

De opbrengst van de asperges gaat voor de helft naar Abrona en voor de andere helft naar het landelijke Lions-doel: het Daan Theeuwescentrum in Woerden, een revalidatiecentrum voor jongeren met zeer ernstig niet-aangeboren hersenletsel. De opbrengst van de Abrona-producten gaat vanzelfsprekend in zijn geheel naar Abrona. 

Om zeker te zijn dat je niet achter het net vist kunnen ook eenvoudig bestellingen gereserveerd worden. Nieuw is het aspergepakket waar naast versgeschilde asperges ook de bijpassende ingrediënten ingesloten zijn.

Voor meer informatie : https://lions-zeist.nl/download/flyer-1.pdf

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Arthur schreef eerder:
Het Groot Zeister Afvaldebat

Meer over Abrona:
Sterren van de Berg

Volgende bijdrage:
De mooiste foto van: Jiska Vaarwerk

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.