De Breul

Slam Dunk Symphony

Aankondiging
Sinds 1990 kent KSG De Breul een rijke musicaltraditie. Na enkele jaren zonder musicals (onder andere als gevolg van de Coronajaren) is deze rijke traditie terug. Wij nodigen belangstellenden van harte uit om op 1, 2 of 3 juli te komen kijken en luisteren naar onze nieuwe musical: Slam Dunk Symphony!
tekst: Henrieke Schut-Veldink

Samenwerking goede buren De Breul en Warande Heerewegen

Artikel
De samenwerking tussen De Breul en Warande Heerewegen, buren in Zeist, heeft een officieel tintje gekregen. De organisaties richten zich op een duurzame samenwerking, waarbij ze gebruik maken van elkaars kennis, kunde en mogelijkheden om als goede buren met elkaar samen te leven en te werken.
tekst en foto: Henrieke Schut-Veldink

Landgoed Huis De Breul

Column
Tijdens mijn wandelingen door de Stichtse Lustwarande kom ik langs de prachtigste buitenplaatsen en landgoederen. Ik vertel iedere wandeling iets over de geschiedenis van de plekken waar wij lopen, maar ook wat ik daar persoonlijk heb meegemaakt. Nummer 1: Landgoed Huis De Breul.
tekst en foto's: Arnie Della Rosa

De Breul levert Ghanese school waterput

Artikel
Tijdens kerstactiviteiten vorig jaar organiseerde De Breul een inzamelingsactie voor de Touch Lives Foundation “Changing Lives”. Met de opbrengst is een waterpomp met behulp van zonne-energie gerealiseerd in een dorp in Ghana en hebben de bewoners weer een jaar lang toegang tot medische zorg.
tekst: Hilde Maij en Henrieke Schut; foto’s: Francis Taylor

First Tech Challenge op De Breul

Artikel
Zaterdag 13 januari was er op De Breul een wedstrijddag van de internationale robotwedstrijd First Tech Challenge (FTC). In deze challenge strijden zelfgebouwde robots in teams van twee met elkaar. Roboticateams uit heel Nederland en vijf andere Europese landen kwamen naar Zeist om hun unieke designs te laten zien.
tekst en foto’s: Henrieke Schut - Veldink

KSG De Breul opent haar eigen creatieve Studio’s

Artikel
Op woensdag 22 november werd er een klein feestje gevierd op Scholengemeenschap De Breul: de opening van de nieuwe creatieve Studio's. Een losstaand bijgebouw is volledig verbouwd tot enkele Studio's. In dit gebouw worden alle kunstlessen gegeven. 
tekst: David Pluister-van Til; foto's: Susan Dammingh

Vrijwilligers met taalgevoel gevraagd

Oproep
KSG De Breul zoekt vrijwilligers die leerlingen uit klas 1 t/m 3 willen helpen bij hun leestaken. Heb jij gevoel voor taal? Wil je een bijdrage leveren aan leesbevordering? En heb je zin om als vrijwilliger op school te werken en zo een steentje bij te dragen aan onze samenleving? Kom jij dan helpen?
tekst: Henrieke Schut-Veldink

Leden Brunel Solar Team bezoeken oude scholen: De Breul en Jordan

Artikel
Op donderdagochtend 30 maart kreeg KSG De Breul in Zeist bezoek van het Brunel Solar Team. Lennart Hessels, die zelf op de school zat, gaf leerlingen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. 
tekst: Isis Prummel; foto’s: Hans-Peter van Velthoven / Jorrit Lousberg

De Breul al 75 jaar in Zeist

Artikel
Afgelopen week overhandigden leerlingen van De Breul een jubileumboek van hun school aan burgemeester Koos Janssen. Opvallend aan dit boek is dat de leerlingen centraal staan: hun foto’s en hun interviews laten zien wat voor school De Breul tegenwoordig is: een veilige plek waar iedereen zich gezien voelt.
tekst: Josje Kuenen; foto: Susan Dammingh

Stem op StudieHub De Breul!

Oproep
Wij zijn Laurence Verbree, Noah de Boer en Chris Lemstra van middelbare school KSG De Breul. Wij zijn de initiatiefnemers van StudieHub De Breul. Inmiddels staan wij in de finale van ‘ondernemers van het jaar’. Stem op ons!
tekst: Laurence Verbree, Noah de Boer en Chris Lemstra; foto: Ferry Brokers

Pages