P’Arts herrijst in Den Dolder

1 november 2017
tekst: Jan Halink, foto’s: Kees Linnenbank

P’Arts heeft een inspirerende nieuwe huisvesting gevonden in de leegstaande bedrijfsgebouwen van de vroegere Willem Arntzstichting op het terrein van Altrecht in Den Dolder. De 24 kunstenaars van P'Arts hebben daar nu een aantal ruimtes op het middenterrein in gebruik als atelier en hebben tevens de beschikking over de bouwkundig unieke Gehoorzaal. Dit alles omgeven door prachtige natuur.

De Gehoorzaal behoort tot de eerste gebouwen van de Willem Arntz Hoeve achter het hoofdgebouw aan de Dolderseweg 164. Het gebouw is ontworpen door de architect F.W.M. Poggenbeek en in 1909 gebouwd. Oorspronkelijk was dit gebouw bestemd voor ontspanning van patiënten en personeel met zang, toneel en sport waarvan nog sporen zichtbaar zijn.

De afgelopen 10 jaar was P’Arts voor de Zeister kunstenaars nadrukkelijk aanwezig in Zeist op de hoek Antonlaan / Steynlaan. Vele exposities waren er te zien en op veel Kunstroutes nam P’Arts vaak een centrale plek in. In het najaar van 2016 moest het gebouw ontruimd worden om plaats te maken voor een nog te bouwen nieuwe supermarkt en appartementen.

Gehoorzaal omgebouwd tot mooie expositieruimte.
De kunstenaars hebben de handen ineen geslagen en de Gehoorzaal getransformeerd tot een uitstekende expositieruimte en moderne voorzieningen. Deze is voor een schappelijke prijs te huur voor exposities, doch ook voor andere kunstzinnige evenementen, waartoe ook podiumkunst kan behoren. In totaal zijn ongeveer 70 expositieplekken beschikbaar (afhankelijk van het formaat werk). Kortom: P’Arts en daarmee Zeist/Den Dolder heeft weer een prachtige expositieruimte!

De komende maanden zijn er tijdens de weekenden weer diverse exposities te bekijken (zie stichtingparts.nl). Interesse om een ruimte te huren voor het tonen van uw kunstuitingen in een unieke omgeving? Kom gerust eens langs of kijk op onze site voor meer informatie.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.