De pareltjes van Zeist

1 april 2018
Tekst: Fons Pennings, foto's: screenshots

“Er wordt regelmatig iets negatiefs over Zeist geplaatst. Dat mag, maar laten we het eens omdraaien! Wat is of vind je positief in Zeist? Het mag van alles zijn.... ik trap af.”

Met dat bericht in de facebook groep Zeist maakte Saskia Baas een golf van “blij-dat-ik-in-Zeist-woon” berichten los. We zijn blij met de groene omgeving van het Zeister bos, dan kon je wel raden, maar er borrelde ook enthousiasme op voor de diversiteit aan winkels in Zeist. En dat terwijl er, als het over winkels gaat vrijwel alleen maar over leegstand wordt gepraat. Ineens kwamen de speciaalzaken als bakkers, biologische winkels, de dierenwinkel en zelfs de coffeeshop voorbij.

Mensen zijn in Zeist aardig, zeggen elkaar nog gedag, zijn open minded en voelen zich thuis. Maar ook noemden mensen paar pareltjes van Zeist, zoals het Beauforthuis, Blik & Burgers en het Slottuintheater en ook nieuwe wijk Kerckebosch.

Anoniem
Al die positiviteit is opvallend, want er wordt wat af gemopperd op facebook. Het is interessant om te zien dat bij vrijwel elk bericht in die facebookgroep Zeist er wel iemand is die er een negatieve draai aan geeft, die de overhand krijgt in de discussie. Maar dit keer hadden niet de notoire zuurpruimen de overhand. Jazeker waren er ook negatieve reacties. Waar Saskia Baas vroeg om positieve reacties over Zeist is er dan toch iemand die zo nodig moet melden dat hij niets positief bij Zeist weet te bedenken. Kun je dat dan niet beter voor je houden, vraag je je af. En als je er op gaat letten, valt het op dat de puur negatieve, niets toevoegende reacties vaak worden geschreven door mensen met een anoniem facebook-account met schuilnaam en een profielafbeelding in plaats van een foto. Dit bericht van “niets positiefs bij Zeist” is geschreven door een angstaanjagende vechthond.

Pareltjes
Saskia Baas heeft laten zien dat het ook anders kan en de facebookpagina Wij zijn Zeist doet dat ook al een tijdje. In het afgelopen jaar dat Wij zijn Zeist actief is zijn er honderd filmpjes over Zeist geplaatst, die samen 600.000 keer bekeken zijn. Wil je nog eens terugkijken? Op het YouTube-kanaal van Wij zijn Zeist vind je alle filmpjes overzichtelijk terug.

Wij zijn Zeist gaat daarom op zoek naar de Pareltjes van Zeist en heeft daarvoor jullie hulp nodig. Wat maakt nou dat je graag in Zeist woont en waar voel je je extra prettig. Het Zeisterbos en Slot Zeist liggen voor de hand, maar welke bijzondere plek voegen jullie daaraan toe. De avondwandelaar, die de mooiste foto’s maakt van de landhuizen langs de Utrechtseweg, de amateur kunstschilder die blij is het de goede speciaalzaak voor zijn verfspullen of de koffieliefhebber, die zijn vaste plekje bij zijn favoriete koffiecafeetje heeft? Wij zijn Zeist zoekt pareltjes, dus hoe concreter jullie voorbeelden hoe beter.

Laten we het Trots-op-Zeist gevoel maar eens een zetje geven.

Wij zijn Zeist kun je vinden op:

Facebook: https://www.facebook.com/Wij-zijn-Zeist-542556249288494/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCmioJC4GQ1nKMLRS26ngJMg 
Website http://fonspennings.nl/wijzijnzeist
 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.