Op de vleugels van het lied

27 maart 2022
tekst: Dees Wilgehof - Sodaar; foto’s: Mel Boas

Wanneer Zeist op zijn mooist is en de natuur volop in bloei, vindt alweer de 6e editie van het Internationaal Lied Festival Zeist plaats. Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 mei haalt het festival de beste zangers en pianisten naar de kerk van de Evangelische Broedergemeente. Kom luisteren naar musici van wereldformaat en rising stars en laat je meevoeren op de vleugels van het lied.

Inspiratiedag
Maar voordat het zover is kun je alvast voorproeven van het festival. Want op 2 april organiseert het een Inspiratiedag in het Torenlaan Theater. Vanaf 10.00 uur kun je dan voorproeven van het programma voor amateurmusici en krijg je een indruk van het festival in mei. Het belooft een bruisende dag te worden, met korte masterclasses, lezingen en natuurlijk zelf zingen. Want het Internationaal Lied Festival Zeist is er voor iedereen!

Muziek zonder grenzen
In mei nemen de musici je dan mee naar streken ver weg en dichtbij. Met muziek kun je verbinding leggen tussen jezelf en de ander. Muziek is grenzeloos. Het is een taal die iedereen verstaat. Maar in dromen lukt dat vaak beter dan in werkelijkheid en ook die spanning kun je horen. Veel dichters lieten zich namelijk inspireren door deze thema’s en componisten als Mendelssohn, Schubert en Brahms zetten die op muziek, waardoor de woorden vleugels kregen.

Voor iedereen
Er is voor iedereen iets te beleven tijdens dit bruisende festival, want ook amateurmusici schitteren op het festivalpodium na afloop van de masterclasses en workshops. En natuurlijk worden ook de allerkleinsten niet vergeten. Tijdens het familieconcert met Jeroen Schipper is stilzitten geen optie! Mis niets en bestel snel je kaarten op: www.ilfz.nl

Inspiratiedag
Zaterdag 2 april / 10.00 - 16.00
Torenlaan Theater, Torenlaan 38, 3701 VK Zeist

6e Internationaal Lied Festival Zeist
Vrijdag 13 tot en met 22 mei
Voor data en tijden zie: www.ilfz.nl/programma
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.